Gratis verzending vanaf € 40,00*

Vragen of advies? Mail: info@vipermedical.nl

Bloeddrukmeter kopen

Bloeddrukmeter kopen

1-5 van de 5 items in bloeddrukmeters
Bovenarm bloeddrukmeters

Bovenarm bloeddrukmeters

Bekijk het complete assortiment

Pols bloeddrukmeters

Pols bloeddrukmeters

Bekijk het complete assortiment

Sphygmomanometers

Sphygmomanometers

Manchetten Bloeddrukmeters

Manchetten Bloeddrukmeters

Bekijk het complete assortiment

Ambulante bloeddrukmeters

Ambulante bloeddrukmeters

1-5 van de 5 items in bloeddrukmeters

Viper Medical kiest voor kwaliteit! In onze webwinkel vindt u dan ook bloeddrukmeters van de hoogwaardige medische merken Omron, Beurer en Medisana.

Wat is de bloeddruk?

De bloeddruk is druk van het bloed in de slagaderen. Ongeacht welke bloeddrukmeter wordt gebruikt, er worden altijd twee waarden gemeten. Namelijk de boven- en de onderdruk. Zowel de boven- als de onderdruk geeft een indicatie van het bloed dat door de aderen wordt gepompt. De bovendruk wordt gemeten op het moment dat het bloed in de slagaderen word gepompt. De onderdruk daarentegen, wordt gemeten als het hart zich opnieuw vult  voor de volgende hartslag.

De waarde van de bloeddruk is onderhevig aan bepaalde omstandigheden. Bij lichaamsbeweging en praten, zal de bloeddruk al een lichte stijging laten zien. Daarnaast is emotie ( met name angst en woede ) ook een factor die de hartslag beinvloed. Ten slotte zal een bloeddrukmeter ook afwijkende resultaten laten zien als de gebruiker net heeft gerookt of alchohol heeft genuttigd.

Bloeddrukmeter Nederlandse Hartstichting

De Nederlandse Hartstichting weet als geen ander dat een bloeddrukmeter een handig hulpmiddel kan zijn voor mensen met bijvoorbeeld een hoge bloeddruk. Om deze reden adviseert de stichting om bloeddrukmeters die door het Dabl-instituut zijn getest, aan te schaffen. Veel van de Omron, Medisana en Beurer bloeddrukmeters staan dan ook op de lijst van goedgekeurde bloeddrukmeters door de Nederlandse Hartstichting.

Hoe gebruik je een polsbloeddrukmeter of een bovenarmbloeddrukmeter?

Er zijn 2 soorten bloeddrukmeters namelijk de polsbloeddrukmeter en de bovenarmbloeddrukmeter.
Bij de polsbloeddrukmeter wordt de bloeddrukmeter manchet rond de pols bevestigd. Tijdens de meting wordt het arm ter hoogte van het hart gehouden. Bij een bovenarm bloeddrukmeter wordt een manchet rond de bovenarm bevestigd, opgepompt en vervolgens wordt de lucht er uit gelaten. Vaak zijn bovenarm bloeddrukmeters accurater.

Bloeddrukmeter als beste getest door de consumentenbond

De Omron M6 is meerdere keren door de Consumentenbond beoordeeld als 'Beste uit de test'. Hierbij wordt op meerdere aspecten getest, waaronder gebruiksgemak.

Behalve betrouwbare meters voor uw hart biedt Viper Medical ook andere meters om uw gezondheid te monitoren. Bijvoorbeeld voor mensen met klachten aan hun longen of problemen met hun bloedsuiker. Bekijk het saturatiemeter en glucosemeter overzicht.

Vul uw e-mailadres in, zodat u profiteert van de nieuwste acties en aanbiedingen.

Vragen of advies?

Mail info@vipermedical.nl