21-03-2023

Alcoholtester Fr

Is het verplicht om een alcoholtester in je auto te hebben binnen Europa?

In Frankrijk is het tegenwoordig niet langer verplicht om een alcoholtester met een NF X 20 702 keurmerk in de auto te hebben. In 2020 werd deze verplichting afgeschaft en vervangen door een dringend advies. In geen enkel ander land binnen Europa is een wegwerp alcoholtester verplicht.

Wat is een NF keurmerk?

Dankzij herhaalde aanscherpingen van het NF keurmerk voor alcoholtesters is er nu een product verkrijgbaar dat onder diverse omstandigheden een uiterst betrouwbaar testresultaat biedt. 

De momenteel geldende norm is vastgelegd in NF X 20-702, die voor het laatst is herzien in oktober 2014. Deze norm geldt als standaard waaraan een alcoholtest moet voldoen. 

Vereisten NF keurmerk zijn: 

  • Alle testen die worden uitgevoerd met referentiewaarden van 0.2 g/L of 0.5 g/L (promille) zijn 100% betrouwbaar. 
  • Na opslag onder extreme omstandigheden van -20°C tot 70°C en een luchtvochtigheidsgraad van 95%, dient de werking van het product te worden gecontroleerd. 
  • Het product moet worden getest op werking onder verschillende lichtsterktes, zowel overdag als 's nachts en bij kunstlicht.

Welke alcoholtester voldoet aan het NF keurmerk? 

Alcowise Le Ballon van Contralco, het product dat wij vertegenwoordigen, voldoet aan al deze vereisten.  Dit product verkopen wij per: 
  • 2 stuks
  • 5 stuks
  • 25 stuks

Hoe gebruik ik een wegwerp alcoholtester?

Het gebruik van de Alcowise LeBallon is simpel: haal het buisje uit de rand van de ballon, blaas de ballon op, knijp de uiteinden van het buisje samen en sluit het aan op de ballon. Druk daarna de lucht uit de ballon via het buisje en binnen één minuut zal de verkleuring van de kristallen het resultaat tonen. 

Alcoholtester kopen bij Viper Medical? 

Naast Alcowise LeBallon alcoholtesters, verkoopt Viper Medical ook speeksel alcoholtesters. Wil je met enige regelmaat een alcoholtest uitvoeren? Kijk dan eens naar een persoonlijke alcoholtester, zoals de AF-20, AW05 en DA7100. Liever een professionele alcoholtester? Kijk dan eens naar een Mark X, MERCURY en ALP-1.