Gratis verzending vanaf € 40,00*

Vragen of advies? Mail: info@vipermedical.nl

Uw luchtbehandeling overzichtelijk en eenvoudig kiezen

Ontevreden over de lucht in uw huis?
Heeft u last van vocht in uw huis of is het juist te droog? Dit kan verholpen worden door luchtbehandelingsapparaten. Er zal duidelijk worden gemaakt wat elk soort apparaat doet en bij welke situatie het past. De apparaten worden ingedeeld onder de volgende categorieën; luchtreinigers, luchtbevochtigers, hygrometers, luchtwassers, luchtontvochtigers, luchtkoelers, ventilatoren en ionisatoren. Op welk gebied verschillen ze van elkaar en lijken ze op elkaar.

De oplossing voor een droge lucht
Hygrometers zijn er om de luchtvochtigheid in uw huis op te meten, wanneer deze niet goed is kan het leiden tot klachten. Wat is er te doen om uw huis van een juiste luchtvochtigheid van 40 tot 60 procent te voorzien? Daar hebben wij de juiste oplossingen voor. Wanneer uw huis niet vochtig genoeg is, kunt u last krijgen van droge ogen of geïrriteerde luchtwegen. De luchtbevochtiger is de juiste oplossing voor deze situatie. Ook is er de luchtwasser die door middel van filters bacteriën uit de lucht verwijderen en het bevochtigen.

 

De oplossing voor een vochtige lucht
Als u het tegenovergestelde heeft van een te droog huis, is daar ook een oplossing voor. Namelijk luchtontvochtigers deze halen de overmaat vocht uit de lucht. De lucht die wordt opgevangen, wordt tot condensatie gebracht en het water dat er ontstaat wordt opgevangen in het apparaat. Zoals eerder vernoemd, hebben de instrumenten ook overeenkomende functies. Zo reinigt de luchtontvochtiger ook de lucht van vuil door middel van de filters.

Om de lucht te reinigen van vuil, waardoor u verkouden wordt of jeukende ogen krijgt, kunt u een luchtreiniger gebruiken. Deze zal de lucht zuiveren van stofdeeltjes die het u moeilijker kunnen gaan maken. Daarnaast zijn verschillende filters, die u kunt aanschaffen om uw situatie zo aangenaam mogelijk te maken.

Vragen of advies?

Mail info@vipermedical.nl