Gratis verzending vanaf € 40,00*

Vragen of advies? Bel: +31 (0)50 549 10 81

Sphygmomanometer kopen

Sphygmomanometer kopen

1-3 van de 3 items in sphygmomanometers
Heine Sphygmomanometer

Heine Sphygmomanometer

Welch Allyn Sphygmomanometers

Welch Allyn Sphygmomanometers

Seca Sphygmomanometers

Seca Sphygmomanometers

1-3 van de 3 items in sphygmomanometers

De bloeddruk kan op twee manieren gemeten worden: automatisch of handmatig. Echter zijn er enkele verschillen tussen de beide manieren van je bloeddruk meten. De automatische bloeddrukmeter wordt doorgaans thuis gebruikt en filtert de meetfouten er grotendeels automatisch uit. Denk hierbij aan of de manchet goed om de arm wordt bevestigd en de eventuele onregelmatig heden van de hartslag worden in kaar gebracht. De handmatige manier van meten, ook wel manueel meten genoemd, heeft ook specifieke voordelen. Naast het feit dat manueel meten relatief goedkoop is, wordt deze manier van meten ook als zeer betrouwbaar ervaren.

Een sphygmomanometer, wat is het?

Een handmatige bloeddrukmeter, ook wel een sphygmomanometer genoemd, is een veelgebruikt manier van je bloeddrukmeter. Kenmerkend is hier de ronde wijzerplaat en het feit dat het apparaat geijkt moet worden. Bij gebruik van een sphygmomanometer is het belangrijk dat er professioneel te werkt wordt gegaan. Het is belangrijk om de meting juist af te lezen van de analoge wijzerplaat en het apparaat dient professioneel geijkt te worden. Mits goed gebruikt, is een sphygmomanometer zeer betrouwbaar in gebruik en daarnaast is het ook eenvoudig te vervoeren.

Handmatige bloeddrukmeter

Een Sphygmanometer, ook wel handmatige bloeddrukmeter genoemd, is een diagnostisch instrument waarmee de systolische- en diastolische bloeddruk gemeten kan worden. Tegenwoordig zijn er bloeddrukmeters in allerlei soorten en maten. De klassieke sphygmanometers worden tegenwoordig nog het meest gebruikt in huisartspraktijken en ziekenhuizen.

Bij Vipermedical verkopen we alleen de hoogste kwaliteit Sphygmomanometers van onder andere de twee grootste marktleiders op dit gebied. Welch Allyn (USA) en Heine (Duitsland), produceren al jaren diagnostische apparatuur van de hoogste kwaliteit. De producten worden wereldwijd door artsen gebruikt vanwege hun duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Behalve de sphygmomanometer heeft Viper Medical ook een breed assortiment in andere diagnostische instrumenten die veel gebruikt worden in dokterspraktijken. Bekijk ook eens het stethoscoop en otoscoop overzicht.

Vul uw e-mailadres in, zodat u profiteert van de nieuwste acties en aanbiedingen.

Vragen of advies?

Bel +31 (0)50 549 10 81
info@vipermedical.nl