22-02-2023

Drugstest

Hoe een drugstest gebruiken?

Er zijn diverse soorten drugstesten met elk hun eigen voor- en nadelen. De meest gebruikte test is de urinetest, omdat deze goedkoop is en de meeste drugs alleen recent kan detecteren, waardoor deze testmethode makkelijker te doorstaan is dan andere. Een uitzondering hierop is cannabis, dat tot wel elf weken na gebruik in urine kan worden aangetoond.

Hoe tonen drugstesten drugs aan in je urine? 

Om deze vraag te beantwoorden, wordt niet alleen gekeken naar waar drugstesten naar zoeken, maar ook naar de effectiviteit van het identificeren van bepaalde stoffen. Verschillende tests zoeken naar verschillende indicaties van drugsgebruik. Bij een urineonderzoek wordt bijvoorbeeld getest op metabolieten van drugs, wat de overblijfselen van een bepaalde drug in het lichaam zijn. Antilichamen hechten zich aan relevante metabolieten en vervolgens wordt een cassette- of striptest gebruikt om te zien of er iets is gevonden om zich aan te binden. 


Hoelang is drugs aantoonbaar in de urine?

  •  Amfetaminen (AMP): 1 - 4 dagen
  • Barbituraten (BAR): 3 - 8 dagen
  • Benzodiazepinen (BZO): 3 dagen - 6 weken
  • Cocaïne (COC): 2 - 5 dagen
  • Methamphetaminen (MET): 1 - 4 dagen
  • Ecstacy (MDMA): 1 - 4 dagen
  • Morfine (MOP); 1 - 4 dagen
  • Tricyclische antidepressiva (TCA): 1 - 9 dagen
  • Methadon (MTD): 1 - 7 dagen
  • Opiaten (OPI): 1 - 4 dagen
  • Phencyclidine (PCP): 3 - 8 dagen
  • Cannabis* (THC): 7 - 30 dagen 

*Bij cannabis is de traceerbaarheid sterk afhankelijk van de intensiteit van gebruik 


Waarvoor een speeksel drugstest gebruiken? 

Het gebruik van speekseltesten, met bijvoorbeeld de Cassette 6 parameters, als alternatief voor urinetesten wordt steeds populairder vanwege het gemak van uitvoering, de moeilijkheid om ze te foppen en het minder invasieve karakter. Daarom worden ze tegenwoordig veel vaker gebruikt dan voorheen. Het nadeel is dat ze duurder zijn dan urinetesten. 


Wat is het verschil tussen enkelvoudige en meervoudige drugstesten?

Viper Medical biedt zowel enkelvoudige als meervoudige urine drugstesten aan. Enkelvoudige drugstesten testen op één soort drugs, zoals amphetaminen (AMP) of Methadon (MTD). Meervoudige drugstesten, ook bekend als multi drugstesten, kunnen op meerdere soorten drugs tegelijk testen. Dit is handig als je vermoedt dat iemand drugs heeft gebruikt, maar je niet weet welke soort. De surescreen multi drugstesten kunnen bijvoorbeeld tot wel 12 soorten drugs tegelijk testen! 


Wat is het verschil tussen een cassette en een strip urinetest?

Een cassette-urinetest heeft een rechthoekige vorm en een plastic behuizing waarin het monster wordt gedruppeld. De resultaten worden weergegeven op een scherm in de cassette. Een strip-urinetest is ontworpen als een strip met meerdere teststrookjes waarop het monster wordt gedruppeld. Resultaten worden afgelezen door de kleurverandering op de strookjes te vergelijken met een kleurenkaart op de verpakking. Beide tests worden als even betrouwbaar beschouwd, de keuze kan afhangen van persoonlijke voorkeur, beschikbaarheid en de hoeveelheid urine die moet worden getest. 


Speeksel drugstest kopen 

Bij Viper medical kun je een meervoudige speekseltest kopen. Met deze niet-invasieve manier om drugs te detecteren, kun je de aanwezigheid van de volgende drugs testen: amfetamine, methadon, cocaïne, methamfetaminen, opiaten en cannabis.


Drugstest kopen 

Bij Viper Medical kun je zowel enkelvoudige als meervoudige drugstesten snel, discreet en eenvoudig online kopen. Viper Medical verkoopt drugstesten voor de volgende soorten drugs: Amfetaminen (AMP), Barbituraten (BAR), Benzodiazepinen (BZO), Cocaïne (COC), Methamphetaminen (MET), Ecstacy (MDMA), Morfine (MOP), Tricyclische antidepressiva (TCA), Methadon (MTD), Opiaten (OPI), Phencyclidine (PCP) en Cannabis* (THC). Kies de test die past bij je situatie en test op een eenvoudige en betrouwbare manier op drugs. Naast drugstesten kun je bij ons ook terecht voor alcoholtesters.