Hot cold pack

Last van een blessure? Viper Medical verkoopt verschillende hot- en coldpacks of een combinatie van beiden. De hot- en coldpacks worden veel gebruikt bij hoofdpijn, oververhitting, spierblessures en verstuikingen.

Hot- en cold pack

Een hot/cold pack is een herbruikbaar compres die gemaakt is van gel. Door de gel blijft het compres langdurig warm of koud. De gel blijft zacht, waardoor de verpakking flexibel blijft. Voor het koelen moet het compres ten minste een halfuur in de vriezer worden bewaard. Voor het warmen moet het compres 5-8 minuten opwarmen in kokend water. Viper Medical biedt meerdere soorten hot- en cold packs

Instant cold pack

Zodra een instant cold pack wordt fijngeknepen, is deze binnen enkele seconden ijskoud. Er is geen koelkast of koelbox nodig. Het cold pack wordt onmiddellijk koud, zodra noodzakelijk. de cold pack is eenmalig te gebruiken. Bij ons zijn twee soorten instant cold packs te verkrijgen:

Koelspray

Koelspray of Cooling Spray wordt in de topsport vaak gebruikt als eerste behandeling tegen pijn en zwellingen. Koelspray kan direct worden gebruikt na het ontstaan van een blessure en wordt als alternatief voor een ice-pack gezien. Viper Medical heeft de Mueller coolant cold spray in het assortiment.

Tot slot heeft Viper Medical ook een hot- en cold oogmasker en gezichtsmaker in het assortiment.

Benieuwd naar wat Viper Medical kan leveren ten behoeve van EHBO producten behalve hot cold packs? Bekijk ook eens het verbanddoos en bhv koffer overzicht.