Nek brace: verlicht snel de pijn

Heb je de laatste tijd last van jouw nek? Met een nek brace verlicht je snel de pijn aan jouw nek en geef je deze de juiste bescherming. De voorgevormde nek braces van Viper Medical, bieden uw nek een perfecte ondersteuning. De stevige buitenkant en de zachte verzorgende binnenkant maken de nekkraag zeer licht om te dragen. Viper Medical kan je verschillende braces aanbieden, afgestemd op de ondersteuning die je zoekt.

Wanneer een nek brace dragen?

Een nekbrace geeft ondersteuning aan de halswervelkolom. Er zijn verschillende aandoeningen waarbij deze kraag veel verlichting kan bieden, namelijk voor:

  • Als je last hebt van een pijnlijke nek bij het draaien van het hoofd
  • Constante nekpijn
  • Bij de nabehandeling van een whiplash
  • Acute nekletsel zoals een nekhernia
  • Postoperatief na een ingreep aan de nek

Een zachte of zware halskraag

Met een nekbrace of halskraag ontspan je de spieren en wervels waardoor de pijn snel zal afnemen. Het bepalen van de juiste maat is hierbij erg belangrijk. Als eerste zal je moeten bepalen waarvoor je de nekkraag gaat gebruiken. Is dit alleen 's nachts en tijdens het tv kijken? Dan is het advies om een zachte nekbrace te kopen. Deze zachte nekkraag, is zeer comfortabel, die je een lichte ondersteuning biedt. De voorgevormde kinuitsparing voorkomt irritatie en laat jouw hoofd gemakkelijk rusten op de kraag.

DonJoy biedt nekkragen aan met een hoogte van 7,5 cm en 9,5 cm, en met een omtrek van 21 tot 51 cm. Om de goede maat te kunnen bestellen, is het belangrijk de hoogte en omtrek van de hals en nek op te meten.


Een nekbrace met een zware ondersteuning is speciaal ontwikkeld voor het positioneren van het hoofd. Jouw nek zal veel ondersteuning krijgen van de nekbrace zonder dat jouw spieren snel moe worden, hiermee voorkom je ook pijnlijke nekwervels. De nekwervelmaten zijn in verschillende breedtes beschikbaar vanaf 17.5 cm tot 47 cm.

Bestel jouw nekbrace bij Viper Medical

Hulp bij nekpijn nodig? Bestel een nekbrace van Viper Medical of bekijk het schouderbrace of rugbrace overzicht.
Nek brace kopen?
Nekbrace kopen?