Een dermatoscoop is voor het bestuderen van de huid. De dermatoscoop vergoot 10x of meer en kan direct op de huid worden geplaatst door middel van gepolariseerd licht. Vroeger werd er vaak een contact gel werd gebruikt om reflecties te verminderen. Om gemakkelijk door de hoornlaag heen te kijken en dieper gelegen huid structuren te kunnen bekijken.

Heine dermatoscoop

Heine, de grondlegger van de hand dermatoscoop, introduceerde in 2001 gepolariseerd licht waardoor de immersievloeistof achterwege kon blijven.

De DELTA 20 T en de DELTA 30 zijn voorzien van een Toggle functie zodat met één druk op de knop gewisseld kan worden tussen gepolariseerd en niet-gepolariseerd licht. Door middel van het ingebouwde polarisatie filter kunt u nu zonder immersievloeistof een betrouwbare diagnose stellen en sneller en hygiënischer werken. Het gepolariseerde licht kan met 1 druk op de Toggle knop worden omgezet in niet-gepolariseerd licht voor diagnose met immersie vloeistof.

Wij leveren drie verschillende dermatoscopen van het merk HEINE.

Behalve in dermatoscopen is Viper Medical ook marktleider in andere innovatieve medische gebieden. Bekijk eens het otoscoop of laryngoscoop overzicht.