Viper Medical levert monofilamenten (vaak 10 gram) waarmee de gevoeligheid van de voeten bepaald kan worden. Dit kan helpen bij het testen of vaststellen van een diabetische voet. Een speciaal nylondraad wat bestaat uit slechts een enkele reeks met elkaar verbonden moleculen test of de zenuwen nog de juiste 'druk' op de voet ervaren.

Wat is een monofilament?

Bij Viper Medical begrijpen we het belang van het detecteren en beheren van diabetische neuropathie om complicaties te voorkomen. Onze monofilamenten voor voeten zijn ontworpen om de gevoeligheid van de voeten te testen en vroegtijdige tekenen van zenuwbeschadiging op te sporen. Deze monofilamenten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een specifieke stijfheid om consistente testresultaten te garanderen.


Onze monofilamenten voor voeten zijn eenvoudig in gebruik en kunnen worden gebruikt door medische professionals, podotherapeuten en zelfs patiënten thuis. Door het toepassen van lichte druk op specifieke punten op de voetzool, kan de gevoeligheid van de zenuwen worden getest. Dit helpt bij het identificeren van gebieden met verminderde gevoeligheid, wat kan wijzen op het beginstadium van diabetische neuropathie.


Viper Medical verkoopt 2 soorten monofilamenten:


Behalve monofilamenten heeft Viper Medical ook een breed assortiment aan andere producten die jouw gezondheid kunnen meten. Bekijk bijvoorbeeld ook onze bloeddrukmeters en otoscopen. Heb je vragen over een monofilament? Neem contact met ons op.

Monofilament kopen?