Veiligheidsbril kopen?

Veel mensen hebben een afkeer van het dragen van een veiligheidsbril of spatbril, maar het is een essentieel item om het risico op oogbeschadiging tijdens het werk tot een minimum te beperken. Het ontbreken van voldoende bescherming leidt jaarlijks tot talloze ongevallen, met mogelijk blijvende schade aan het gezichtsvermogen tot gevolg. UV-straling, splinters, kleine metaaldeeltjes en opspattende vloeistoffen behoren tot de gevaren waarvoor een veiligheidsbril bescherming biedt. Daarom is het dragen van een geschikte veiligheidsbril van groot belang in dergelijke situaties. Hiermee kies je op een eenvoudige wijze voor betrouwbare bescherming. Een goede veiligheidsbril sluit je ogen volledig af, niet alleen aan de voor- en zijkanten, maar ook aan de onder- en bovenkant. Je ogen vormen namelijk niet alleen het meest kwetsbare deel van je gezicht, maar ook je meest waardevolle bezit!


Eigenschappen veiligheidsbril

Bij het aanschaffen van een veiligheidsbril zijn er verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden. De materiaalkeuze is een belangrijk aspect, waarbij polycarbonaat, acetaat en glas de meest gebruikte materialen zijn, elk met hun eigen voordelen. Polycarbonaat en acetaat zijn beide lichtgewicht en zeer bestand tegen impact, maar ze zijn minder geschikt tegen chemische stoffen en gevoeliger voor krassen dan glas, dat op zijn beurt weer zwaarder is dan kunststof. Ook de pasvorm is van belang. Aangezien geen enkel gezicht volledig symmetrisch is, is het essentieel dat de veiligheidsbril nauwkeurig kan worden aangepast aan de individuele gezichtsvorm.


Een veiligheidsbril moet niet alleen optimale bescherming bieden, maar ook comfortabel zitten. Het gekozen materiaal en de kleur van de lens bepalen niet alleen het optische effect, maar ook de intensiteit van de bescherming. Andere aspecten zoals de vormgeving, UV-bestendigheid, comfort en het gebruik van hypoallergeen materiaal zijn eveneens belangrijke overwegingen bij een zorgvuldige keuze. Daarnaast kan een anti-krascoating waardevol zijn, vooral als de bril regelmatig in contact komt met gereedschap.


Veel fabrikanten hebben ook geavanceerde anti-condens medische veiligheidsbrillen ontwikkeld, die voorzien zijn van UV-filters. Deze brillen blijven helder, zelfs wanneer er met een mondkapje wordt gewerkt, en beslaan niet. Dit is vooral een groot voordeel bij werkzaamheden in de tandheelkunde of operatiekamer, waar helder zicht van cruciaal belang is.


Een Bollé veiligheidsbril kopen

Bollé Safety is een gerenommeerd merk in veiligheidsbrillen, dat comfortabele monturen biedt die tevens voldoen aan de laatste trends. De monturen zijn niet alleen stijlvol, maar kunnen ook op sterkte worden geleverd met hoogwaardige veiligheidsglazen. De producten zijn niet alleen afgestemd op de veiligheidsbehoeften van gebruikers, maar ook gericht op draagcomfort. Bollé Safety hecht waarde aan het feit dat oogbescherming perfect aangepast moet kunnen worden aan de gebruiker. Daarom biedt het bedrijf een breed scala aan beschermingsbrillen met correctieglazen in verschillende monturen en sterktes, inclusief unifocale, multifocale en bifocale glazen.


Het bedrijf streeft voortdurend naar innovatie van haar producten om de meest effectieve bescherming te bieden voor elke doelgroep. Alle veiligheidsbrillen van Bollé Safety voldoen aan de geldende Europese wet- en regelgeving voor persoonlijke beschermingsmiddelen en zijn voorzien van de wettelijk verplichte gravures op de glazen met betrekking tot de resistentie.


Bolle brillen met een kleurloze HD lens

Ontdek de ongeëvenaarde helderheid en scherpte met de kleurloze HD-lenzen van Bollé. Met hun geavanceerde optische technologie en hoogwaardige materialen zorgen de kleurloze HD-lenzen voor een kristalhelder zicht zonder enige verandering in kleurwaarneming. Brillen met deze lens:


Bollé overzetbrillen

Ontdek het gemak en de veelzijdigheid van overzetbrillen. Deze handige brillen zijn speciaal ontworpen om over je reguliere bril heen te dragen, waardoor je geen compromissen hoeft te sluiten tussen zichtcorrectie en oogbescherming. Bekijk zo eens de BL11PI.


Voorschriften veiligheidsbrillen

Onze brillen voldoen aan verschillende normen op het gebied van oogbescherming. Wij hechten groot belang aan de veiligheid van onze gebruikers en zorgen ervoor dat onze brillen voldoen aan de strengste industriële normen. Ze zijn ontworpen en getest volgens internationale normen zoals de EN 166 (Europese norm voor persoonlijke oogbescherming).


Veiligheidsbril kopen bij Viper Medical

Bij Viper Medical kun je terecht voor een breed assortiment veiligheidsbrillen van hoge kwaliteit. Of je nu werkt in de bouw, industrie, laboratoriumomgeving of een andere sector waar oogbescherming essentieel is, wij hebben de juiste veiligheidsbril voor jou. Onze veiligheidsbrillen voldoen aan strikte normen en bieden optimale bescherming tegen impact, chemische spatten en andere gevaren. Naast veiligheidsbrillen bieden wij ook een scala aan andere veiligheidshulpmiddelen, zoals labjassen, om ervoor te zorgen dat je volledig uitgerust bent met de benodigde bescherming. Bij Viper Medical staan we garant voor kwaliteit, comfort en veiligheid, zodat je met vertrouwen aan het werk kunt.