Een ophthalmoscoop/oftalmoscoop oftewel oogspiegel is een diagnostisch instrument waarmee men de retina (netvlies) onderzoekt. Het oog is een retro reflecterend orgaan, direct zicht op het netvlies is hierdoor nauwelijks mogelijk. Met behulp van een geconcentreerde lichtbron kan men de retina wel inspecteren. 

Heine oogspiegel

Een oogspiegel/ophthalmoscoop is voorzien van een lamp en een lens waarmee de arts door de iris van de patiënt kan kijken. Op deze manier kan duidelijk onderzoek naar de retina worden gedaan tijdens gereguleerd lichamelijk onderzoek. Zie ook Heine oogspiegel.

Welch Allyn oogspiegel

De ophtalmoscopen/oogspiegels van Welch Allyn en Heine zijn zeer duurzaam en van de beste kwaliteit.  Er wordt bij beide merken gebruik gemaakt van zeer helder Xenon licht. Dankzij het speciale optiek systeem worden de corneale- en iris reflexen zo veel mogelijk verminderd.  De instrumenten zijn zeer eenvoudig in gebruik en vereisen nauwelijks tot geen onderhoud. Zie ook Welch Allyn oogspiegel

Binoculaire indirecte ophthalmoscoop

De indirecte binoculaire ophthalmoscopen van Heine behoren tot de meest moderne ophthalmoscopen van dit moment. Dankzij de hoofdband heeft u tijdens het onderzoek uw beide handen vrij en met behulp van het binoculaire ontwerp kunt u met beide ogen uw onderzoek uitvoeren, voor maximale prestaties.

Oogspiegel bestellen? Bestel dan het gewenste model of neem contact op met de klantenservice van Viper Medical! Behalve hoogwaardige ophthalmoscopen biedt Viper Medical nog meer producten die geschikt zijn voor in uw praktijk of instelling. Bekijk eens het otoscoop en reflexhamer overzicht.