Hartslaghorloge

Viper Medical heeft een groot assortiment hartslaghorloges van de hoog aangeschreven merken Beurer en Medisana. Een hartslagmeter horloge helpt bij het sporten en draagt bij aan een effectievere manier van sporten. Hartslaghorloges worden veelal gebruikt door wandelaars, fietsers en sporters. De nieuwe horloges zijn voorzien van software waarmee alle gegevens op de computer of smartphone kunnen worden afgelezen.

Wanneer gebruik je een hartslaghorloge?

Het hartslaghorloge wordt veelal gebruikt wanneer er geen voortdurende hartslagmeting noodzakelijk is. De interne bewegingssensor is uitgebreide en registreert de volgende aspecten:

  • Duur van de activiteit;
  • Het aantal stappen;
  • De snelheid en de afgelegde afstand;
  • Hartslag in de pols.

Omdat de hartslag aan de pols wordt gemeten, hoeft er geen borstband of vingersensor gedragen te worden. Verder zijn vrijwel alle hartslaghorloges voorzien van een (spat)waterdichte case en verlicht display.

Hartslaghorloge met borstband

Bij een hartslaghorloge met borstband wordt de hartslag gemeten middels een band die om de middel wordt gedragen. Deze elastische, huidvriendelijke band biedt een veel nauwkeurige ECG-meting. Dit houdt in dat de hartslag wordt gemeten aan de hand van de elektrische activiteit in de hartspier.

Activiteitensensor

Een activiteitensensor meet zowel de activiteit als de slaap. De zeer gevoelige sensor registreert alle bewegingen zeer nauwkeurig en de meeste trackers leggen de volgende aspecten vast:

  • Het aantal stappen;
  • Totale bewegingstijd;
  • Het percentage van de dagelijkse bewegingsdoelstelling;
  • De nachtrust.

De sensor is zeer gevoelig en registreert de activiteiten daarom heel exact. De meeste activiteitensensoren worden geleverd met een gratis Healthmanager-app waarbij de gegevens via Bluetooth® Smart kunnen worden gedeeld. Omdat de tracker vaak wordt gebruikt tijdens het sporten, zijn de meeste exemplaren spatwater- en regendicht en zijn voorzien van een krasvrij scherm.

Behalve hartslaghorloges heeft Viper Medical een zeer divers aanbod in overige persoonlijke gezondheidsproducten. Bekijk ook eens ons saturatiemeter en personenweegschaal overzicht.