Looprek met wielen

Een rollator is een hulpmiddel bij het lopen voor ouderen en mensen die vanwege een lichamelijke beperking slecht ter been zijn. De rollator biedt steun, waardoor de gebruiker minder gauw valt. De ergonomische handvatten bieden een goed comfort voor de handen. Zo'n looprek met wielen heeft vaak een mandje en een zitvlak of dienblad, die zorgen ervoor dat de ouderen of mensen die moeilijk te been zijn mobiel blijven. Dit zijn voordelen die wandelstokken en krukken niet hebben. Viper Medical heeft rollatoren van Vermeiren, Able2, Trollimaster en WheelzAhead.

Wanneer een lichtgewicht rollator aanschaffen?

Een lichtgewicht rollator heeft een aantal voordelen tegenover een standaard rollator. De rollator is lichter dan een standaard rollator en is daarom makkelijker mee te nemen voor onderweg. Door het lichte gewicht, is de rollator makkelijker te bedienen. Dit kan erg schelen voor mensen die minder kracht hebben om een rollator voort te duwen. Een lichtgewicht rollator is een rollator die lichter is dan 8 kilogram

Viper Medical heeft rollators met drie of vier wielen in het assortiment. De Delta 201 rollator is met zijn drie wielen eenvoudig te besturen en is door zijn wendbaarheid zeer geschikt voor gebruik binnenshuis. De Ecolight Rollator en de 4 light rollator zijn zeer licht van gewicht en gemakkelijk op te vouwen. Dit maakt deze rollators ideaal voor een dagje weg. 

Tips tijdens het lopen met een rollator

  • Loop zoveel mogelijk rechtop voor een goede bloedcirculatie;
  • Rust even uit als u moe bent;
  • Blijf dicht bij de rollator lopen. 

Mocht u vragen hebben over de rollators, kunt u contact opnemen met ons via +31 (0) 50 549 10 81 of info@vipermedical.nl. Behalve rollatoren heeft Viper Medical een zeer divers aanbod in overige A/D/L producten die u helpen om (langer) mobiel te blijven. Bekijk ook eens ons douchekruk en bloeddrukmeter overzicht.