Na een ongeval waarbij schadelijke stoffen of vuil in het oog terechtkomen, is het noodzakelijk snel te handelen. Voorkom schade en irritatie door een oogdouche te gebruiken en het oog schoon te spoelen.  

Bij Viper Medical hebben we een een ruim assortiment met oogspoelflessen en extra accessoires van de merken Plum en Sanaplast, speciaal gemaakt om stof en vuil uit het oog te verwijderen. 


Waarom een oogdouche van belang is  

Oogspoeling is van essentieel belang wanneer men een ongeluk heeft gehad en rondvliegende splinters en stoffen in het oog heeft gekregen. Laat je vuil en schadelijke stoffen in het oog zitten, dan gaat dat ernstig irriteren met blijvende schade tot gevolg. Daarom is het belangrijk om direct in actie te komen en met een oogdouche de schade te beperken. Hoe sneller je het oog uitspoelt, hoe minder kans op ernstige en blijvende beschadigingen.  

Om ervoor te zorgen dat je bij dergelijke ongevallen snel handelt, is het belangrijk een complete EHBO-koffer binnen handbereik te hebben. Bekijk naast onze oogdouches ook wondverzorgingssets, desinfectiemiddelen en hot-coldpacks

Wat zit er in een oogspoeling?   

Voor het spoelen van het oog waar vaste stoffen of schadelijke vloeistoffen in terecht zijn gekomen, gebruik je oogspoelvloeistoffen met een zoutoplossing. Dankzij de desinfecterende werking kan je hiermee verdere verontreiniging voorkomen. Er zijn ook oogdouches met een neutraliserende oogspoeling, deze zijn te gebruiken wanneer er sprake is van ernstige zuren en basen.  
Bij Viper Medical kun je terecht voor verschillende type oogspoelflessen en accessoires die nodig zijn voor een effectieve oogdouche: 

  • Losse oogspoelflessen;
  • Oogspoelstations;
  • Oogdouche met spoelstation;
  • Wand- en muurstations.

Oogdouche van Viper Medical  

Voorkom blijvende schade aan het oog door een effectieve oogdouche te gebruiken. Met de diverse oogspoelingen en bijkomende accessoires van Viper Medical kan je doortastend optreden en het netvlies van verdere beschadiging redden.  

Wij helpen je graag bij het maken van een keuze. En heb je vragen over onze oogspoelflessen en oogdouches, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Oogdouche kopen?
Oogdouche bestellen?