ViperMedical Blog & Nieuws

Filter
Heine-otoscoop

Een otoscoop, ook bekend als oorspiegel, is een essentieel medisch instrument voor het inspecteren van het oor. Er zijn diverse merken en modellen. Hoe moet je hier een keuze uit maken? Wij helpen je op weg.

zadelkrukken

Met talloze fabrikanten en een overvloed aan zadelkruktypen voor verschillende toepassingen, zoals mondzorg, laboratoria, ziekenhuizen, poliklinieken, rijst de vraag: hoe kies je de juiste zadelkruk? Wij helpen je op weg.

zelftesten

Al jarenlang hebben we de gewoonte om onszelf te onderwerpen aan allerlei tests. Maar sinds de corona-epidemie zijn thuistesten of zelftesten als een wervelwind in ons leven gekomen. Welke testen er allemaal? Lees het in onze blog.

alcoholtest

Heb je jezelf weleens afgevraagd waar je een alcoholtester kunt bemachtigen en hoeveel zo'n test kost? Of ben je nieuwsgierig naar welke alcoholtester de meest betrouwbare resultaten oplevert en welke optie het beste bij jou past? Lees het hier

hulpmiddelen-voor-auto

Wist je dat er ook een breed scala aan hulpmiddelen beschikbaar is om ons te ondersteunen tijdens autoritten? We geven hier een overzicht.

hulpmiddelen slechtzienden

Viper Medical biedt een groot aantal hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking.

EHBO-koffer

Of het nu thuis, op het werk, tijdens het sporten of onderweg is, een goed uitgeruste EHBO koffer is een onmisbaar hulpmiddel. Maar hoe kies ik de juiste EHBO koffer eigenlijk uit?

Schouderbrace

Lees in deze blog waar de schouderbrace voor dient en wat je kunt doen om de overbelasting in je schouders te verminderen.

Schouderbrace(1)

In deze blog wordt dieper ingegaan op het belang en de functionaliteit van infuuspalen in de medische wereld. De veelgestelde vragen rondom het onderwerp worden beantwoord.

Pillendoos

Een pillendoos is een effectieve manier om je te helpen bij het innemen van medicatie. Hoe gebruik je een pillendoos op de juiste manier? Lees het hier.

Hooikoorts

Wat is hooikoorts en wat kun je eraan doen? Naast medicatie zijn er meer mogelijkheden. Lees het hier.

Banner website blog(1)

Er zijn verschillende vormen, soorten veiligheidsbrillen beschikbaar. Wij hebben de meest gestelde vragen rondom veiligheidsbrillen uitgewerkt.

Banner website blog(2)

Wat is diabetes? Wij leggen het hier op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit.

Hoe omgaan met Reuma

Welke type hulpmiddelen zijn er beschikbaar voor reuma patiënten? Wij geven een overzicht van hulpmiddelen.

Waar helpt een polsbrace voor

Een polsbrace kan de noodzakelijke ondersteuning bieden. Welke soorten polsbraces zijn er? Dat leer je hier

Zadelkruk

Bij een zadelkruk of tabouret zijn er verschillende wielen mogelijk. Welke opties er zijn en waarvoor die gebruikt kunnen worden, lees je hier.

Banner website blog

In deze blog gaan we het hebben over doktersjassen, die zijn uitgegroeid tot een iconisch symbool van het beroep. We bespreken o.a. de geschiedenis en het belang.

Tennis elleboog

Wat is een tenniselleboog en hoe ontstaat het? Wat kun je ertegen doen? Lees het hier.

Dentaswab

Wanneer gebruik je een dentaswab? En welke dentaswabs zijn verkrijgbaar bij Viper Medical? Lees het in onze blog.

oogdouche

Het goed gebruiken van een oogdouche kan in sommige gevallen cruciaal zijn. In deze blog lees je hoe je een oogdouche moet gebruiken.

Oorspuit

Wat is een oorspuit en hoe gebruik je het? Dat leer je in deze blog.

Drugstest

Er zijn diverse soorten drugstesten met elk hun eigen voor- en nadelen. Hoe gebruik je deze drugstests eigenlijk?

Alcoholtest

Er zijn heel veel verschillende soorten alcoholtesten. In sommige landen is het zelfs verplicht om een alcoholtester in de auto te hebben. Het ene model is compacter dan de ander. Ook heb je digitale- en wegwerp varianten.

Saturatiemeter

Wat is saturatie en wat zegt het? Lees het in deze blog.

Luchtbehandeling_(1)

Wanneer de lucht in huis niet voldoende wordt ververst kunnen er gezondheidsklachten ontstaan. Ook kunnen er vochtproblemen in de woning ontstaan. Door de lucht te behandelen, zorg je voor een prettig binnenklimaat.

Wie is viper medical

Leer ons beter kennen in deze blog!

Bedplassen

De Rodger plaswekker is een eenvoudig en vriendelijk hulpmiddel bij het oplossen van bedplassen. De plaswekker geeft een signaal af wanneer er druppeltjes in het broekje komen.