Bovenarm bloeddrukmeters

Bloeddrukmeters zijn er in alle soorten en maten. Bovenarm bloeddrukmeters of pols bloeddrukmeters. De keuze om een pols of bovenarm bloeddrukmeter te bestellen is vrij simpel. De pols bloeddrukmeter is vaak iets compacter maar veel gevoeliger voor bewegingen en tijdens het bloeddruk meten moet de pols op borst hoogte worden gehouden. En daarom is de bovenarm bloeddrukmeter vaak preciezer.

Hoe werkt een bovenarm bloeddrukmeter?

Bloeddruk meten betekent letterlijk het meten van de druk op de wanden van de vaten en dan specifiek van de slagaders. Deze bloeddruk bestaat uit een onderdruk en een bovendruk. De bovendruk is als er letterlijk bloed word gepompt en onderdruk houdt in de druk als het hart en bloedvaten zich ontspannen en vullen met bloed.

Als beste getest door de consumentenbond

De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter is in september 2015 door de Consumentenbond beoordeeld als 'Beste uit de test'.

Verhoogde bloeddruk

Wanneer er inspanning is het normaal om een hoge bloeddruk te hebben maar als de inspanning dan weer afneemt moet de bloeddruk ook weer naar een normaal niveau dalen. Als er sprake is van een te hoge bloeddruk dan is zowel de onderdruk als de bovendruk te hoog.


 

 

 

Viper Medical heeft het grootste bloeddrukmeter , saturatiemeter en defibrillator aanbod van Nederland. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!