Aan de buitenkant kan je niet zien hoe hoog je bloeddruk is. En dat terwijl het een van de belangrijkste graadmeters is die aangeeft hoe het met je lichamelijke gezondheid is gesteld. Met een bloeddrukmeter meet je eenvoudig je eigen bloeddruk of die van anderen. In ons assortiment tref je een breed aanbod aan met bloeddrukmeters van diverse hoogwaardige merken. Ontdek hier waarvoor je het apparaat toepast en waarom ons assortiment tot de top behoort. Bekijk daarnaast ook onze andere meetapparatuur waaronder de glucosemeter en saturatiemeter waarmee je essentiële waarden in het lichaam meet.

Hoe een bloeddrukmeter te gebruiken?

Met een bloeddrukmeter meet je de druk van het bloed dat door de slagaderen pompt. Er worden twee waarden gemeten, te weten de boven- en onderdruk. De bovendruk is het moment dat het bloed in de slagaderen wordt gepompt. Bij de onderdruk gaat het om de druk van het bloed waarmee het hart zich voortdurend vult. Geeft de bloeddruk normale waarden, dan is er in wezen geen reden om aan te nemen dat er een vervolgbehandeling nodig is. Is de bloeddruk te hoog, bijvoorbeeld als gevolg van overgewicht, overmatig alcoholgebruik of langdurige stress, dan is het zaak om in te grijpen en de levensstijl aan te passen. Wanneer de lichamelijke conditie verbetert en de bloeddrukmeter lagere waarden doorgeeft, verklein je het risico op hart- en vaatziekten en andere orgaanaandoeningen.

Bloeddrukmeters van de beste kwaliteit

Om de bloeddruk van jezelf of van anderen optimaal in de gaten te houden, is apparatuur van hoge kwaliteit essentieel. En om er zeker van te zijn dat de waarden uit de bloeddrukmeter juist zijn, is het belangrijk dat de apparatuur vakkundig getest is. De bloeddrukmeters die je in ons aanbod vindt, zijn van hoogwaardige merken als Omron, Welch Allyn, Beurer, Contec en Heine hebben diverse tests met succes doorstaan. De Nederlandse Hartstichting adviseert bloeddrukmeters te gebruiken die door het Dabl-instituut zijn getest, zoals ook het geval is bij onze exemplaren.

Bloeddrukmeter bestellen bij Viper Medical

Heb je te kampen met een hoge bloeddruk als gevolg van fysieke omstandigheden en wil je je bloeddruk voldoende in de gaten houden? Kies dan voor een van de hoogwaardige uitvoeringen uit ons assortiment. Voor vragen over de bloeddrukmeter en het gebruik ervan, kun je vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten.

Bloeddrukmeter kopen?
Pols bloeddrukmeter kopen?