De meest woningen in Nederland zijn goed geïsoleerd. Dit heeft als voordeel dat er weinig warmte het huis verlaat en dat de kou buiten blijft. De andere zijde van een goede isolatie is het feit dat vrijgekomen koolmonoxide niet weg kan. In dit geval is een koolmonoxidemeter een ideale oplossing. In tegenstelling tot wat men denkt, kan koolmonoxide ook afgescheiden worden door relatief nieuwe CV-ketels, de schoorsteen of geiser. Een koolmonoxidemeter is dus eigenlijk een vorm veiligheid die eenvoudig thuis te installeren is.

De koolmonoxidemeter

Stijlvol en toch zeer betrouwbaar. Dit zijn vaak de meest gehoorde eisen die men stelt aan een koolmonoxidemeter. De varianten die Viper Medical aanbiedt zijn stijlvol en worden altijd geleverd met bodemplaat en alle schroeven.

De koolmonoxide melder waar moet je op letten?

Een extra luid geluid van minimaal 85dB, dat is een van de hoofdfuncties van een koolmonoxide melder. Deze andere benaming voor de koolmonoxidemeter wordt ook veel gebruikt maar betekend hetzelfde. Bij de koop van een dergelijk apparaat is het belangrijk om te kijken naar de certificeringen en kwaliteitseisen die zijn gesteld aan het product. Daarnaast is het relevant om te kijken hoelang de batterij van de koolmonoxide melder meegaat. Vaak vergeet men om de batterijen te verwisselen, ondanks dat het apparaat hier een signaal voor afgeeft.

Alecto koolmonoxidemelder

Een van de koolmonoxdemelders die het beste uit de test komen zijn die van het merk Alecto. De Alecto koolmonoxidemelder wordt gekenmerkt door de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan het product en de waarschuwing als de batterij bijna leeg is. Daarnaast is de Alecto koolmonoxidemelder altijd voorzien van een elektrochemisch meetprincipe. Dit houdt in dat de koolmonoxidemelder een chemische reactie laat plaatsvinden op het moment dat er koolmonoxide (CO) wordt gedetecteerd.

Naast koolmonoxidemelders heefte Viper Medical ook een ander ruim assortiment producten die je woning helpen veiliger te maken. Bekijk ook eens het brandpreventie assortiment.