Sporttape

Omdat Sporttape is gemaakt van dicht op elkaar geweven elastisch katoen, is het zeer sterk en rekt het niet. De sporttapes worden veel gebruikt door sporters en/of personen met verminderde gewrichten. De tapes, ook wel kinesiotapes genoemd, kunnen worden gebruikt als functioneel immobilisatieverband en zijn zowel voor de behandeling als preventie van blessures in te zetten.

Daarnaast wordt sporttape ook gebruikt om overstrekking en verzwikking te voorkomen. Ook worden de sporttapes gebruikt voor spiergenezing en chronische pijn.

Viper Medical biedt sport tape aan van verschillende merken.

Kinesio sporttape

Viper Medical heeft een ruim assortiment Kinesio Sporttape. De Kinesio tape is gemaakt van dicht op elkaar geweven elastische katoen. De kwaliteit van deze katoen is hoogwaardig wat het draagcomfort bevordert en daardoor beter bestand tegen vervorming. De lijmlaag van de tape is van polyacrylaat. De polyacrylaat lijmlaag is zeer duurzaam en waterproof, zodat de tape beter blijft zitten, ook bij het werk (zweten) sporten en zelfs zwemmen. Bovendien kan de tape meerdere dagen achtereen gedragen worden.

Wanneer gebruik je kinesiotape?

  • Verstuikingen;
  • Kneuzingen;
  • Luxaties;
  • Spierverrekkingen.

Sanaplast

Sanaplast tape is geschikt ter ondersteuning van spieren, gewrichten en banden tijdens het sporten. De tape van Sanaplast kan gebruikt worden voor blessurebehandeling of preventieve bescherming van gewrichten, banden of spieren

Mueller

Het Mueller tape is gemaakt van katoen. Het tape kent een grote kleef- en trekkracht. Het tape is eenvoudig te scheuren in zowel lengte als breedte. De Mueller sporttape kan, net als de andere tapemerken, gebruikt worden voor blessurebehandeling of preventieve bescherming van gewrichten, banden of spieren. De zinkoxide-rubber kleeflaag zorgt voor een uitstekende hechting, zowel op de huid als op een eventuele huid beschermende onderlaag.

Naast sporttapes levert Viper Medical ook andere producten om bijvoorbeeld het spierherstel te verbeteren. Bekijk ook eens ons enkelbrace of schouderbrace overzicht.