Wat is een Peakflowmeter?

De Peakflowmeter, ook wel piekstroommeter genoemd, is een ideaal instrument bij de controle van longfuncties bij ademhaling of het controleren van astma. De meter geeft aan hoeveel lucht u heeft uitgeblazen. U kunt blazen op een mondstuk dat bevestigd zit aan de peakflowmeter.

De piekstroom is de hoeveelheid lucht die u in één keer uit kunt blazen. Hoe groter de piekstroom is, hoe wijder de luchtwegen op dat moment zijn. Bij astma zijn de luchtwegen tijdelijk vernauwd en is de piekstroom kleiner. De Threshold zorgt voor het open krijgen van de luchtwegen en bevorderd het ophoesten van slijm. Bovendien verbetert het de conditie. Door de piekstroom te meten, kunt u goed zien of de medicijnen goed werken of dat er astma opspeelt.

Daarnaast zijn er veel verschillende soorten peakflowmeters. Viper Medical verkoopt niet-digitale peakflowmeters en digitale peakflowmeters. De digitale peakflowmeters zijn verkrijgbaar in verschillende varianten van USB tot Bluetooth en speciaal voor kinderen.

Wat is een Spirometer?

De Spirometer is een betrouwbare en pijnloze manier om de longcapaciteit of longfunctie te meten. Een spirometer kan al in een vroeg stadium ontdekken of u aan een longaandoening lijdt.

Vitalograph Emergency Aspirator

De Vitalograph Emergency Aspirator is een manuele afzuigpomp. Deze afzuigpomp wordt onder andere gebruikt in ziekenhuizen, huisartspraktijken en het leger.

De Vitalograph Emergency Aspirator is erg krachtig en snel. Er ontstaat direct een effectieve zuigkracht en door het overloop mechanisme zorgt deze pomp voor een ononderbroken afzuiging. Door het unieke design en de materiaalkeuze (polycarbonaat) kan deze afzuigpomp tegen een stootje.

Behalve deze longfunctieproducten biedt Viper Medical ook een breed saturatiemeter en astma inhalator overzicht.