Bij het ontstaan van brand is het zaak om dit zo spoedig mogelijk te bestrijden. Een kleine brand in de keuken breidt zichzelf snel uit en dan is het zaak om de juiste brandpreventie artikelen dicht bij de hand te hebben. Er zijn talloze brand preventie artikelen verkrijgbaar die dit mogelijk maken, waaronder een rookmelder en brandblussers. Viper medical biedt diverse artikelen voor brandpreventie die thuis gebruikt kunnen worden.

Rookmelders

Een rookmelder is vaak een saai apparaat die eentonig van kleur is. Viper Medical biedt design rookmelders van het merk Jalo Helsinki en deze apparaten zijn uniek in haar soort. Het awardwinnende design is een lust voor het oog en deze design rookmelders zijn betrouwbaar in het herkennen van brandhaarden in een vroeg stadium. Oftewel, een design rookmelder is een waardevolle toevoeging in de woning en is ook nog een leuk om naar te kijken. Zie: Jalo Lento 10 rookmelder.

De Alecto brandblusser

Een van de meest voorkomende vormen van brandpreventie is de brandblusser. Ondanks dat je een brandblusser niet elke dag gebruikt, is het een veilig gevoel om eentje bij de hand te hebben. Zo wordt de Alecto brandblusser vaak gebruik in de keuken, de auto, de camper of op de boot. De Alecto brandblusser wordt gekenmerkt door de eenvoudige bediening, het snelle gebruik en het feit dat ze een lange levensduur hebben. De Alecto brandblusser is verkrijgbaar met een poeder- en schuim inhoud en beide voldoen aan alle kwalteitseisen en kenmerken.

Brandwondverzorging

Bij brandwondverzorging is het van belang om goed te koelen na de verbranding. Ook is het voor het behandelen belangrijk om uw handen goed te wassen met water en zeep. Zo blijft de kans op infecties kleiner. De BurnFree producten werken verkoelend en verzachtend.

Naast brandpreventie artikelen heeft Viper Medical ook andere producten die gebruik worden in noodsituaties thuis of op locatie. Bekijk ook eens ons verbanddoos en EHBO-koffer assortiment.