Tijdens een lange rit in de auto of tijdens een vlucht zit je een lange tijd in dezelfde positie. Hierdoor kun je last krijgen van jouw rug, nek of benen. Hiervoor zijn ergonomische zitkussens, rugkussens, hoofdkussens, balanskussens en zithulpen ontwikkeld.  Viper Medical verkoopt deze ergonomische kussens in veel verschillende uitvoeringen en kleuren.

Wat is een wigkussen?

Een wigkussen is een zitkussen voor op een autostoel. Doordat er een hoek van +/- 10 graden in zit, zorgt een wigkussen voor een optimaal zitcomfort.  Een wigkussen kantelt de bekken in de juiste positie en de ruggengraat blijft in de natuurlijke houding staan, waardoor pijn in de onderrug en benen wordt verminderd.

Balanskussen

De Sissel Sitfit en Sitfit Plus zijn ergonomische balanskussens die een actieve zitpositie bevorderen. Daarnaast versterkt het ook de spieren van de rug zonder het doen van oefeningen of training. Een balanskussen optimaliseert de zithouding zodat automatisch een rechte houding wordt aangenomen.

Rugkussen

Een rugkussen biedt een goede rugondersteuning. Het rugkussen is ergonomisch en biedt de juiste drukverdeling, maximale ondersteuning van de rug en maximaal comfort. Door de rechte houding en extra steun die het rugkussen geeft, voorkom je pijn in de rug tijdens het rijden.

Hoofdsteunkussen

Naast het rugkussen en kussen voor het zitvlak zijn er ook DEFA hoofdkussens. Dit is een nekkussen en biedt extra steun voor de nek tijdens het reizen. Een reiskussen is erg comfortabel voor de nek en voorkomt een stijve of verrekte nek. Het kussen verkleint de ruimte tussen de stoel en de hoofdsteun.

Accessoires Sissel kussens

Voor de Sissel kussens zijn overtrekken te bestellen. Deze bieden extra hygiëne en extra zachtheid. Er bestaan ook antislip hoezen voor om de wigkussens heen.

Ringkussen

Een ringkussen is een kussen in de vorm van een ring. Hierdoor doet het geen pijn als je gaat zitten. Een ringkussen is erg prettig voor mensen met lichamelijk letsel, zoals aambeien.

Beenkussens

Een beenkussen is een ergonomisch gevormd kussen ter ondersteuning van de achterkant van de knie en hiel. Dit stimuleert de bloedcirculatie en verminderd druk in de onderrug.

Sta op hulpmiddelen

Personen met een beperkte mobiliteit hebben soms moeite met overeind komen. Een sta op hulp kan dit probleem verminderen.

Draaikussen

Bij lichamelijk letsel in bijvoorbeeld de benen en de rug kan het lastig zijn om uit een zittende houding te komen. De draaischijf maakt dit makkelijker, omdat deze draait naar de gewenste richting.

Behalve ergonomische kussens heeft Viper Medical ook een breed assortiment in andere producten die een rechte zithouding bevorderen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze zadelkrukken.

Medische kussens kopen bij Viper Medical?