Sta je een paar uur per dag te werken, dan is daar in eerste instantie weinig mis mee. Afwisselend staan en zitten is juist goed. Maar moet je je voorstellen dat je 40 uur per week werkt en het grootste deel ervan genoodzaakt bent te staan. Of dat je een stoel hebt die op geen enkele manier ondersteuning biedt aan je lichaam en ervoor zorgt dat de lichamelijke klachten in de loop van de werkweek alleen maar meer oplopen. Een ergonomische zadelkruk van Viper Medical is dan een effectieve oplossing, om verschillende redenen die je hier leest.

Naast onze ergonomische zadelkrukken vind je bij ons een ruim aanbod aan andere hoogwaardige meubels die thuis of op het werk onmisbaar zijn. Bekijk onder andere onze instrumentenwagens en onderzoeksbanken die daar onderdeel van zijn.

In diverse branches te gebruiken

Moet je op je werk veel zitten en staan omdat je op verschillende hoogten werkt? De hele dag staan vergt in dat geval ontzettend veel energie en klachten zullen er langzaam insluipen. Een zadelkruk maakt het je dan zoveel gemakkelijker en zal de pijn verlichten. Ergonomisch afgesteld, verrijdbaar en je staat moeiteloos weer op uit het zadel. Ideaal voor onder andere de volgende beroepen en situaties:

  • schoonheidsspecialist
  • kapper
  • tattooartiest
  • kassamedewerker
  • docent
  • laborant
  • (thuis)kantoor

De zadelkruk komt heel goed van pas in allerlei branches. Niet per se alleen als je werk uitvoert waarbij je op verschillende hoogten werkt. Ook als je lichaam gevoelig is en het niet volhoudt om lange tijd te staan. Door op de zadelkruk te gaan zitten, geef je je lichaam rust en stimuleer je de doorbloeding in je benen. En tegelijk behoud je een actieve zithouding waarbij je snel kunt schakelen en werken.

Het ontwerp van de zadelkruk

In ons assortiment vind je diverse ontwerpen van de zadelkruk. Afhankelijk van de behoeften en wensen die je hebt om optimaal te kunnen werken, vind je hier de uitvoering die je nodig hebt. Voor een toonbank of balie adviseren wij een hoge gasveer. Voor het werken achter een bureau is een normale gasveer geschikt. Met of zonder rugleuning, op zwenkwieltjes waarmee je moeiteloos 360 graden draait of met een voetring om een stevigere houding aan te nemen.Met geremde wielen voorkom je dat de zadelkruk wegrijdt wanneer je niet op de kruk zit.

Het zadel heeft bovendien een ergonomische zitting, waardoor je automatisch de juiste houding aanneemt. Je benen rusten in een licht gebogen houding en je zult je rug niet overstrekken. In een comfortabele en rechte houding kun je de hele dag door je werk doen.

Zadelkruk kopen bij Viper Medical

Wil je je werk doen zonder dat je tegengehouden wordt door lichamelijke klachten? Bekijk dan onze zadelkrukken die een geschikte oplossing zijn. Ergonomisch afgesteld en je werk wordt op die manier stukken gemakkelijker en comfortabeler. Bepaal welke uitvoering je nodig hebt of neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies.

Tabouret ook verkrijgbaar bij Viper Medical

De tabouret is een ergonomische kruk op wielen met een ronde zitting, die beschikbaar is met- en zonder rugleuning. De tabouret is voorzien van een sterke gasveer waardoor je altijd op de juiste hoogte kunt werken. De zitting van de tabouret en de 5-ster met zwenkwielen maken het mogelijk dat je vrij kunt bewegen en 360 graden kan draaien.

Verschillende tabourets op voorraad

  • Tabouret met een ergonomische gevormde zitting, zoals de Primus PU Tabouret;
  • Tabouret met rugleuning;
  • Tabourets in verschillende kleuren afgestemd op uw huisstijl.

Ook als je meer informatie wil of persoonlijk advies over de tabourets kun je contact met ons opnemen.
Zadelkruk kopen?
Zadelkruk met rugleuning bij Viper Medical