Zelf testen op drugs?

Met een drugstest controleer je of degene die je test drugs heeft gebruikt of niet. Een drugstest kun je op verschillende manieren uitvoeren. Met een zelftest kan dat via het speeksel of met urine. Maar ook kun je iemand testen op drugs via zweet, haar en het bloed. Natuurlijk moet het drugs nog wel in het lichaam aantoonbaar zijn.


Hoe lang blijft drugs in het lichaam?

Hoe lang drugs in ons lichaam blijft, is afhankelijk van een aantal factoren:
  • Het soort drugs;
  • De kwaliteit en hoeveelheid drugs die gebruikt zijn;
  • De frequentie van het gebruik. Als de persoon lang en veelvuldig gebruikt, kunnen drugs langer aantoonbaar blijven;
  • Individuele kenmerken zoals de snelheid van het verwerken van de stoffen door de lever (metabolisme), waardoor de ene persoon iets sneller drugs verwerkt dan de ander;
  • Het gewicht van de persoon;
  • Welke test er wordt gebruikt en de gevoeligheid van de test.

Drugstest via urine

Drugs worden in het bloed opgenomen, waarna de lever ze afbreekt. De drugs en de afbraakproducten worden via de nieren in de urine uitgescheiden. De afbraakstoffen van drugs is het laatst wat het lichaam verlaat via urine. Daardoor is een drugstest via urine de meest gebruikte manier om drugsgebruik aan te tonen. Het testen zelf kun je vergelijken met een zwangersschapstest: je druppelt een beetje urine op het testje, waarna je de uitslag kunt aflezen.


Speekseltest

Een drugstest afnemen via urine kan op het moment ongemakkelijk zijn. In dat geval is het testen via speeksel ook een mogelijkheid. Als het drugs via de mond is ingenomen blijft er altijd nog wat restjes drugs in het speeksel iztten. Deze verdwijnen echter wel redelijk snel. Een drugstest via speeksel is daardoor minder betrouwbaar. Dat komt ook omdat er restjes van andere stoffen in het speeksel zitten die de test kunnen beïnvloeden.


Drugs- en alcoholtesten bij Viper Medical

Bekijk hierboven ons aanbod drugstesten. Wil je (ook) op alcohol testen? Dan vind je hier onze alcoholtesters. We leveren je een gratis verzending boven een besteding van € 40.

Drugstest kopen?
Drugstesten online kopen?