Waar een bezoek aan het toilet voor de meeste mensen geen aanleiding is voor angst of onzekerheid, is dat een stuk problematischer voor mensen die minder mobiel zijn. Met name ouderen die er veel moeite mee kunnen hebben de afstand naar het toilet af te leggen, hebben aanmerkelijk baat bij het gebruik van een toiletstoel.


In ons assortiment vind je hoogwaardige toiletstoelen die een uitkomst zijn voor mensen met lichamelijke problemen of een minder mobiele conditie. Bekijk hier de diverse uitvoeringen die zowel thuis als in het verzorgingshuis te gebruiken zijn. Ook andere producten als het hoog-laag bed zijn functioneel en onmisbaar in de thuiszorg en het verpleeghuis.

Waarvoor een toiletstoel gebruiken? 

De toiletstoel is een ideale oplossing voor mensen die onvoldoende mobiel zijn. Tijdens een bezoek aan het toilet dat relatief kort is, moeten zij enorm veel energie inleveren. Bovendien is er het risico dat iemand valt omdat het toilet te hoog of glad is. Erg vervelend als een nare verwonding het gevolg is.

Het gebruik van een toiletstoel vermindert de kans op ongelukken aanzienlijk. De stoel kan overal neergezet worden, dus de afstand voor het toiletbezoek wordt kleiner. En de stoel is veilig en comfortabel, dus de gebruiker hoeft niet bang te zijn om te vallen. Het is echt een uitkomst voor mensen die mobiel beperkt zijn en net als iedereen dagelijks het toilet moet gebruiken. 

Diverse uitvoeringen in het assortiment 

In ons assortiment vind je diverse toiletstoelen van hoge kwaliteit. Het ontwerp is functioneel en zorgt voor een optimaal gebruik. Je hebt keuze uit stoelen die verrijdbaar zijn en die je in hoogte kan afstellen. De emmers zijn eenvoudig weg te halen en het sterke materiaal gaat jarenlang mee.

Naast de toiletstoelen vind je hier ook toiletsteunen en -frames. Hiermee heeft de gebruiker de mogelijkheid het toilet te bezoeken terwijl hij stevig ondersteund wordt. Ze zijn gemakkelijk te monteren op de gewenste hoogte en door de antislip poten en het stevig materiaal bieden de steunen en frames voldoende ondersteuning en veiligheid.

Toiletstoel bestellen bij Viper Medical 

Ben je op zoek naar een toiletstoel die een bezoek aan het toilet aanzienlijk gemakkelijker maakt? Bekijk ons uitgebreide aanbod en bepaal welke stoel de uitkomst biedt. Heb je vragen over de verschillende uitvoeringen of wil je meer weten over een van onze andere producten zoals de liftstoelen? Door vrijblijvend contact met ons op te nemen, ontvang je alle informatie en advies die je nodig hebt voor het maken van een weloverwogen keuze.
Toiletstoel kopen?
Toiletstoel online kopen?