Stomaverzorging

 

Stomaverzorging verwijst naar de zorg die nodig is voor mensen die een stoma hebben, een chirurgische opening in de buikwand om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

 

Gebruik alleen stomaproducten die zijn voorgeschreven door uw arts of stomaverpleegkundige. Dit kan onder meer een stomazakje, huidplak, pasta of poeder omvatten.

 

Verander het stomazakje regelmatig, meestal om de 2-5 dagen, afhankelijk van het type stoma en de hoeveelheid afvalstoffen die worden geproduceerd. Verander het zakje vaker als het vol is, begint te lekken of als u een slechte pasvorm opmerkt.

 

Vermijd strakke kleding die op de stoma drukt en zorg ervoor dat de kleding niet in de weg zit van het stomazakje. Losse, comfortabele kleding is het beste.

 

Eakin Stoma stomaverzorging producten

 

Eakin Stomaverzorging is een merk dat gespecialiseerd is in stomaproducten, waaronder huidplakken, pasta's en poeders voor mensen met een stoma. Het bedrijf is opgericht in 1974 en is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

 

Een van de belangrijkste producten van Eakin is de Eakin Cohesive huidplak, die speciaal is ontworpen om lekkage rond de stoma te voorkomen en huidirritatie te verminderen. Deze huidplak heeft een speciale kleeflaag die een beschermende barrière vormt tussen de huid en het stomazakje, en zorgt voor een stevige pasvorm en een langdurige bescherming.

 

Eakin heeft als missie om stomapatiënten te helpen een betere kwaliteit van leven te bereiken door middel van innovatieve producten en persoonlijke zorg. Het bedrijf streeft ernaar om hoogwaardige producten te leveren die gemakkelijk te gebruiken zijn en comfort bieden aan de drager van de stoma.

 

  • Ileostromiezakjes
  • Urostromiezakjes
  • Colostomiezakjes
  • Activiteitenzakjes

 

Accessoires waaronder: spray/doekjes, elastische gordel, reinigingsdoekjes/deodorant spray en cohesive pastaring.