Vipermedical biedt de Stadler Form Hygrometer in diverse kleuren aan. Deze luchtvochtigheidsmeter is betrouwbaar en levert accurate metingen op. Het apparaat geeft zelfs aan wanneer luchtbevochtiging gewenst is. De Stadler Form Hygrometer wordt geleverd met twee batterijen.

Waarom een Hygrometer?

Een gezond woonklimaat is erg belangrijk. Als de luchtvochtigheid onder een bepaalde grens zakt ( 40-60%) dan kunnen de volgende symptomen zich aandienen:

  • Hoofdpijn;
  • Concentratieproblemen;
  • Prikkelende luchtwegen;
  • Verkoudheid;
  • Droge ogen en/of lippen.

Met een hygrometer kan dit in de gaten gehouden worden en kan er tijdig actie ondernomen worden.

Een hygrometer wordt ook vaak in het huishouden gebruikt om de luchtvochtigheid voor meubelen in de gaten te houden. Zo zijn houten vloeren, piano's gevoelig voor een te hoge luchtvochtigheid.

Maar ook in huis wanneer een planken vloer of een piano in goede conditie moeten worden gehouden is het belangrijk de luchtvochtigheid goed in de gaten te houden.

Hoe kun je de luchtvochtigheid meten?

Een hygrometer is een instrument om vochtigheid van de lucht te meten. Met een hygrometer stelt u de graad van de vochtigheid vast. Dit is de relatieve vochtigheid. De relatieve vochtigheid geeft de verhouding weer tussen de waterdamp die in de lucht aanwezig is ten opzichte van de hoeveelheid vocht die de lucht bij een gegeven temperatuur maximaal kan bevatten.

Behalve een hygrometer levert Viper Medical ook andere producten om bijvoorbeeld de luchtkwaliteit te verbeteren. Bekijk ook eens ons luchtbevochtiger of luchtontvochtiger overzicht.