De medische sector is een sector die zich snel ontwikkeld. Een binoculaire loep ( binocular loupe ) is een hoogwaardig en professioneel medisch product die hier moeiteloos in past. De binoculaire loep van tegenwoordig heeft diverse draagopties en werkafstanden. Viper Medical biedt binoculaire loepen van zowel Heine als Welch Allyn en deze worden met name gebruikt in de volgende sectoren:

  • Dermatologie
  • Chirurgische ingrepen
  • Cosmetische chirurgie
  • Neurochirurgie
  • Ophthalmologie
  • Tandheelkunde

Een binoculaire loep, wat is het?

Een binoculaire loep is een hoogwaardig medisch product waarmee, middels een vergroting, naar delen van het lichaam kan worden gekeken. De lamp van een binoculaire loep produceert een homogeen en reflex-vrije lichtstraal, speciaal voor lichaamsholtes. Daarnaast is er de optie om de binoculaire loep uit te rusten met een LED-licht technologie. De volgende onderdelen zijn essentieel bij de aankoop van een binoculaire loep:

Optiek
HR: High-resolution met uitstekende optische eigenschappen.
HRP: High-resolution prismatic met uitstekende optische eigenschappen voor 3,5x vergroting en hoger.
C: Economy

Montage opties
Hier kan men in veel gevallen kiezen tussen een lichtgewicht hoofdband, een professionele hoofdband of een simpel metalen frame.

Werkafstand
Voor de werkafstand geldt: hoe groter de afstand, hoe groter het gezichtsveld.

Vergroting
Kies de laagste vergroting die aan uw wensen voldoet. Hoe lager de vergroting, hoe groter het gezichtsveld en hoe gemakkelijker de loep te gebruiken is.

Accessoires
Viper Medical biedt ook alle accessoires voor de binoculaire loep. Hierbij kunt u denken aan close-up lenzen en beschermende lenzen.

Naast de binoculaire loep heeft Viper Medical ook andere hoogwaardige diagnostische apparaten die gebruikt worden in de medische sector. Bekijk ook eens ons otoscoop en ophthalmoscoop assortiment.