De lucht om ons heen zit altijd vol met waterdamp. Echter, ’s winters zit er minder waterdamp in de lucht dan in de zomerperiode. De koude en vochtarme lucht binnenshuis wordt in de wintermaanden opgewarmd maar er wordt geen vocht aan toegevoegd. Gevolg is een te droge lucht in de woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte wat weer tot hoofpijn, geïrriteerde ogen of prikkelende luchtwegen kan leiden. Met een luchtbevochtiger reguleer je de luchtvochtigheid en zorg je voor een gezond leefklimaat. 

Ontdek in ons assortiment de diverse luchtbevochtigers die van hoge kwaliteit zijn en waarmee je eenvoudig zorgt voor een hogere luchtvochtigheid. 

Waarom een luchtbevochtiger gebruiken? 

Een luchtbevochtiger is een apparaat dat de lucht in ruimtes vochtiger maakt. Met name in de winter wanneer de kou buiten en de verwarming binnen zorgen voor droge lucht, is het fijn om een luchtbevochtiger te gebruiken. De luchtvochtigheid daalt tot onder het aanbevolen niveau van 40 tot 60% en kan klachten als geïrriteerde luchtwegen, een droge huid, prikkelende ogen en concentratieproblemen veroorzaken. Bovendien kan een woning lijden onder droge lucht. Houten vloeren kunnen krimpen of scheuren en meubels van leer en drogen meubels van hout uit. 

Met een hygrometer kan je eenvoudig de luchtvochtigheid meten om vast te stellen of die inderdaad te laag is. Is dat het geval, dan kun je met de luchtbevochtiger de ruimte bevochtigen. Het kan ook zijn dat de ruimte te vochtig is, wat tot schimmelvorming of beschadiging van houten meubels kan leiden. Met een luchtontvochtiger, zoals met de Stadler Form Robert Luchtwasser, zorg je ervoor dat de lucht droger wordt en de luchtvochtigheid onder een waarde van 60% komt. 

Diverse soorten luchtbevochtigers 

Wil je een luchtbevochtiger gebruiken om thuis of op je werk de luchtvochtigheid te optimaliseren? In ons assortiment vind je diverse luchtbevochtigers die met verschillende technieken zorgen voor een hogere luchtvochtigheid: 


  • Ultrasone luchtbevochtigers werken met trillingen onder water en stoten nevel uit;
  • Koudwaterverdampers zuigen met een ventilator de lucht langs een nat element. Het water wordt op een natuurlijke manier verdampt en door de ruimte verspreid;
  • Stoombevochtigers verwarmen het water in het apparaat en blazen stoom de ruimte in. De lucht wordt door de stoom niet alleen vochtiger, maar ook warmer. De stoombevochtiger is niet geschikt voor kinderen;
  • Luchtwassers hebben een bevochtigende en reinigende werking dankzij het gebruik van filters in een waterreservoir. 

Sommige luchtbevochtigers bevatten een extra functie, namelijk een aroma diffuser. Deze verspreidt een aangename geur door de ruimte en is zeer geschikt om essentiële oliën op een milieuvriendelijke manier te verdampen. 

Luchtbevochtiger bestellen bij Viper Medical 

Op een eenvoudige manier zorgen voor een gezond leefklimaat thuis of op kantoor? Maak bij een te lage luchtvochtigheid gebruik van een van onze hoogwaardige luchtbevochtigers. Met name in de wintermaanden komt deze goed van pas. 

Wil je een luchtbevochtiger bestellen of heb je vragen over de verschillende typen in ons assortiment? Neem contact met ons op en laat je vrijblijvend adviseren.

Luchtbevochtiger kopen?
Luchtbevochtiger online kopen?