Een stemvork voor KNO en neurologie

Een stemvork kan worden gebruikt om het gehoor en de trillingsgevoeligheid van een patiënt te controleren. Door de trillende stemvork op verschillende punten op het hoofd of in de buurt van het oor te plaatsen, kan een arts beoordelen hoe goed de patiënt geluidstrillingen waarneemt en op deze trillingen reageert.


Daarnaast kan de stemvork worden gebruikt om de trillingsgevoeligheid te testen door deze op specifieke punten op het lichaam te plaatsen en te observeren hoe de patiënt op deze trillingen reageert. Dit helpt bij het beoordelen van het functioneren van het gehoor en het zenuwstelsel van de patiënt.


Viper Medical levert een selectie van de meest gebruikte en betrouwbare stemvorken (128hz). De stemvorken zijn van duurzame en hoge kwaliteit. Bekijk onze stemvorken


Stemvork roestvrij staal

Viper Medical heeft een RVS stemvork in het assortiment. Dit materiaal staat garant voor een beter trilling en is daarnaast erg slijtvast. De stemvork wordt veelvuldig gebruikt om diabetes te diagnosticeren.


Zo is roestvrij staal bestand tegen corrosie en roest, waardoor de levensduur van de stemvork wordt verlengd en de kwaliteit behouden blijft. Het materiaal zorgt voor een heldere en zuivere toon, wat van cruciaal belang is bij het uitvoeren van testen. Bovendien is roestvrij staal gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het oppervlak is glad en hygiënisch, waardoor het risico op bacteriële groei wordt verminderd.


Stemvorkspanner

Deze Stemvorkspanner is een gepatenteerd hulpmiddel bij testen waarbij de stemvork wordt gebruikt. De stemvorkspanner maakt het mogelijk om de stemvork reproduceerbaar aan te slaan. Dit resulteert in identieke spanning op de benen van de stemvork bij verschillende 'aanslagen'. De betrouwbaarheid van de test wordt hierdoor aanzienlijk vergroot.


Stemvork kopen bij Viper Medical

Behalve stemvorken heeft Viper Medical ook een breed assortiment in andere diagnostische instrumenten die gebruikt worden voor medisch onderzoek. Bekijk ook eens het reflexhamer en monofilament overzicht.