Voor veel mensen is het noodzakelijk om geregeld de saturatie, dus de hoeveelheid gebonden hemoglobine (Hb) in het bloed te kunnen meten. Of je nu fanatiek sporter bent, onlangs gestopt bent met roken of dat je als astmapatiënt tegen fysieke klachten aanloopt, de saturatiemeter of zuurstofmeter helpt je het percentage Hb in je bloed in de gaten te houden.

Bij Viper Medical vind je hoogwaardige saturatiemeters die je daarbij helpen. Bekijk ons assortiment en mocht je vragen hebben over deze of een van onze andere producten, neem dan contact op voor informatie en advies. 

Hoe werkt een zuurstofmeter? 

Gebruik je de saturatiemeter om de hoeveelheid Hb in je bloed vast te stellen? Dan wil je op de volgende waarden uitkomen: een zuurstofsaturatie van 95% tot 100% in het bloed. Dit is het percentage hemoglobine (Hb) dat volledig is verzadigd met zuurstof. Is het gehalte lager dan 95%, dan is het verstandig een arts te raadplegen. Te weinig zuurstof in het bloed kan benauwdheid, vermoeidheid, verwardheid en onrust veroorzaken. 

Met een betrouwbare en hoogwaardige saturatiemeter van Viper Medical kom je tot een nauwkeurige meting van het zuurstofgehalte in je bloed. De zuurstofmeter is gemakkelijk te gebruiken met hulp van de bijgeleverde handleiding. Bekijk ons assortiment waarin we de volgende bekende merken vertegenwoordigen: 

  • Contec;
  • Jumper;
  • Beurer.

Mocht het zo zijn dat je de saturatiemeter buiten de deur gebruikt en dus regelmatig mee moet nemen, dan vind je in ons assortiment handige beschermhoezen en andere onmisbare accessoires. 

Saturatiemeters voor kinderen

Naast saturatiemeters voor volwassenen verkopen we ook meters die geschikt zijn voor kinderen. De kindersaturatiemeter is gemakkelijk te dragen en te gebruiken. Het scherm van roteert mee met de bewegingen van de saturatiemeter. De saturatiemeter wordt geleverd met vrolijke stickers om het apparaat om te kunnen toveren tot een dier. 

Saturatiemeter kopen bij Viper Medical 

Wil je gebruikmaken van een zuurstofmeter die een nauwkeurig en betrouwbaar resultaat laat zien? Bestel de saturatiemeter van Viper Medical die je overal mee naartoe neemt. Een perfecte oplossing waarmee je je zuurstofgehalte bijhoudt. 

Bekijk bovendien onze andere diagnostische instrumenten waaronder de bloeddrukmeters en stethoscopen voor het onderzoeken van fysieke klachten.
Saturatiemeter kopen?
Zuurstofmeter kopen?