Heb je thuis vaak last van hoofdpijn of concentratieproblemen en kun je niet achterhalen waar het vandaan komt? Je kunt de luchtvochtigheid meten en al dan niet uitsluiten of een lage luchtvochtigheid de oorzaak is. Daarnaast kan je je houten meubels beschermen door in de gaten te houden of de luchtvochtigheid niet te hoog oploopt.

In ons assortiment luchtbehandeling producten vind je diverse hygrometers of luchtvochtmeters waarmee je binnen een ruimte de luchtvochtigheid kan meten. Ontdek waarom de hygrometer handig is om te gebruiken en koop er een om thuis of op het werk de luchtvochtigheid te meten.


Waarom een hygrometer?
Een gezond woonklimaat is erg belangrijk en de luchtvochtigheid is daar een groot onderdeel van. Heeft de luchtvochtigheid een waarde met een percentage van 40 tot 60%, dan zit je goed. Ligt de waarde hieronder, dan kan je dat merken aan een aantal lichamelijke symptomen: 

  • Hoofdpijn;
  • Problemen met concentratie;
  • Prikkelende luchtwegen;
  • Verkoudheid;
  • Droge ogen en/of lippen;

Heb je met een hygrometer de luchtvochtigheid kunnen meten en valt die te laag uit? Dan kun je een luchtbevochtiger gebruiken die de ruimte vochtiger maakt en de luchtvochtigheid naar de gewenste waarde helpt. 

Je wilt ook niet dat de lucht te vochtig wordt en dat er kans is op schimmelvorming. Of dat je houten meubels erdoor worden aangetast. Heb je de luchtvochtigheid gemeten en zit die boven de 60%, dan is het belangrijk met een luchtontvochtiger de ruimte te drogen. 

Hoe kun je de luchtvochtigheid meten? 

Door de luchtvochtigheid te meten, kan je constant in de gaten houden of het leefklimaat waarin je dagelijks verkeert gezond is. Lijkt de luchtvochtigheid te stijgen of te dalen, dan is hier meteen iets aan te doen. Zo voorkom je dat je last krijgt van bovengenoemde symptomen of dat je meubels beschadigd raken. 

Met een hygrometer uit ons assortiment kan je eenvoudig de luchtvochtigheid meten. Op het display lees je af wat de graad is van de relatieve vochtigheid. Dit is de verhouding tussen de waterdamp die in de lucht aanwezig is en de hoeveelheid vocht die de lucht bij een bepaalde temperatuur maximaal kan bevatten. Naast de luchtvochtigheid wordt de temperatuur weergegeven en door de betrouwbaarheid van onze hygrometers kun je altijd met nauwkeurigheid de luchtvochtigheid meten. 

De luchtvochtigheid meten met hulp van Viper Medical 

Maak gebruik van onze hygrometers om thuis of op het werk de luchtvochtigheid te meten. Zo weet je altijd hoe gezond de woon- of werkomgeving is en of je iets moet doen om de luchtvochtigheid aan te passen. 

Plaats online je bestelling of neem bij vragen vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag om met onze producten het klimaat te creëren waar je gezond in kunt wonen en/of werken.
Luchtvochtigheid meten met hygrometer?
Hygrometer kopen voor meten luchtvochtigheid?