Enterale voeding / Sondevoeding

Als er geen of niet genoeg voeding meer via de mond binnenkomt, zal er voeding of medicijnen via sondevoeding direct op de maag worden gevoed. Enterale voeding wordt meestal via een voedingspomp of voedingsspuit toegediend. Van de voedingspomp gaat het via een voedingslijn en een verlengslang van bijvoorbeeld Medilime of Cobra Medical. De voeding gaat vervolgens via de verlengslang naar de Mic-Key of Tummy voedingsbutton. Via de Mic-Key of Tummy button komt de voeding en eventueel medicijnen in de maag.

Literatuur enterale voeding

Viper Medical levert een tweetal literatuur producten op het gebied van (enterale) voeding. Een CD-rom die speciaal is ontwikkeld voor kinderverpleegkundigen, met uitleg over wat zuigen is en hoe zich dat ontwikkelt. Daarnaast levert Viper Medical het handboek Enteralia.

Zeer divers assortiment enterale voedingsproducten

Viper Medical levert diverse producten voor enterale voedingssystemen. Zo kun je de unieke producten van Nutrisafe 2 bestellen. De producten die het Nutrisafe 2 connectiesysteem vormen zijn non luer en zo is er met het Nutrisafe 2 systeem geen mogelijkheid om een enteraal systeem per ongeluk aan een IV systeem te koppelen of andersom.

Daarnaast levert Viper Medical diverse accessoires voor de voedingskatheters, zoals klemmetjes en huidplaatje, glijmiddel te gebruiken bij het inbrengen van de voedingskatheters, diverse spuiten en een pil crusher om medicatie via de sonde toe te kunnen dienen.

Viper Medical is de nummer 1 op het gebied van sondevoeding en enterale voeding met:


Viper Medical levert een compleet pakket enterale producten. Wil je meer weten, neem gauw contact met ons op.