Rugbrace of rugbandage?

Wanneer je rugpijn hebt, ontstaat dit vaak door een verandering in de cellen samenstelling van de tussenwervelschijven. Deze cellen worden ook wel het ruggenmerg genoemd en is samen met de hersenen het centrale zenuwstelsel. Door een beknelling van het ruggenmerg of de zenuwbanen, welke langs de wervelkolom lopen, kan een verandering in de cellen veel pijn uitstralen. Een rugbrace kan je veel verlichting bieden. Door jouw rug te ondersteunen met een brace, zal jouw rug worden ontzien waardoor spierpijn en overbelasting afneemt.

De rugbandage DonJoy van ViperMedical, is voorzien van 4 flexibele rugbaleinen en 2 flexibele buikbaleinen. Hierdoor kan je de brace volledig afstemmen naar jouw houding. De lengte van de rugbrace is 26 cm. Heb je last van chronische lage rugpijn? Bestel dan de rugbandage van DonJoy.

Zwangerschaps rugsteun

Tijdens de laatste weken van de zwangerschap merk je, dat je veel last hebt van jouw rug. Deze rugpijn wordt ook wel spit genoemd. Omdat een reguliere rugbandage niet goed past, heeft Viper Medical speciaal een rugbrace ontwikkeld om de rugpijn tijdens zwangerschap te verlichten. De holle rug of lage rugpijn wordt gecontroleerd door de rugbrace waardoor de pijn snel zal afnemen.

Zo zit een rug in elkaar

De wervelkolom bestaat uit 24 ruggenwervels waarbij er een onderscheid kan worden gemaakt uit verschillende wervels. Ieder mens heeft vijf lendenwervels, twaalf borstwervels en zeven halswervels. Tussen elke ruggenwervel vind je de tussenwervelschijven. Deze tussenwervelschijven geven de wervelkolom flexibiliteit en maakt het samen met de wervels mogelijk om te buigen, strekken en draaien. Daarnaast vormt de wervelkolom de basis van ons lichaam. De bovenkant van de wervelkolom is verbonden aan onze armen en de onderkant van de wervelkolom is verbonden aan onze benen.

Snel verlichting van rugpijn?

Een rugbrace biedt snel verlichting. Bekijk ook eens het nek- en hals braces overzicht of ons aanbod schouderbraces. Zie ook onze top 3 rugbraces.

Rug brace kopen?
Rugbrace kopen?