Seniorentelefoons

Senioren zitten vaak (alleen) thuis en hebben behoefte aan contact. Een veel gebruikte manier hiervoor is bellen. Een doorsnee huistelefoon is vaak te ingewikkeld en de toetsen zijn moeilijk om te gebruiken of af te lezen.

Senioren en slechtzienden hebben vaak moeite om met ingewikkelde technologie om te gaan. Vaak is dit nieuwe voor een bepaalde generatie en dit vereist een groot en lerend vermogen. De oplossing hiervoor is een senioren telefoon.

Seniorentelefoon

Een senioren telefoon, ook wel slechtzienden telefoon genoemd, is speciaal ontworpen voor personen die moeite hebben met het gebruiken en aflezen van een reguliere huistelefoon. De meeste huistelefoons hebben kleine toetsen, veel informatie op het beeldscherm en ingewikkelde functies. Deze zijn vaak niet nodig om de huistelefoon te gebruiken waarvoor het bedoeld is: bellen. Een senioren telefoon is altijd voorzien van een stekker met een oplaadstation. Zodoende werkt het altijd en laadt de senioren telefoon automatisch op.

Daarnaast is een senioren telefoon ook voorzien van handige functies voor personen die niet goed meer horen. Het volume van de beltoon is vaak instelbaar en vaak is een senioren telefoon ook voorzien van een visuele optie. Je kan altijd zien of er wordt gebeld en door wie.

Een telefoon voor ouderen, wat kun je ermee?

Zoals de titel al aangeeft, een telefoon voor ouderen is speciaal gemaakt voor deze doelgroep. Deze telefoons zijn voorzien van een aantal opties die een regulier huistelefoon niet heeft.

Een senioren telefoon is altijd voorzien van extra grote toetsen en een groot contrast. Zodoende kunnen de toetsen en het scherm altijd goed afgelezen worden. In veel gevallen is ook het bel- en gespreksvolume instelbaar. Dit, in combinatie met de sneltoets functie, maakt het erg makkelijk om directe familie te bellen en deze goed te verstaan.

Fysic telefoon

Viper Medical heeft een zeer uitgebreid Fysic telefoon assortiment. Dit innovatieve heeft een jarenlange reputatie opgebouwd op het gebied van kwalitatief zeer goede senioren telefoons. Over elke Fysic telefoon is goed nagedacht en deze is dan ook uitgebreid getest voor Nederlandse technici. Kortom, met een Fysic telefoon heeft u gegarandeerd een kwaliteitsproduct die het leven veiliger en makkelijker maakt.

Behalve een senioren telefoon heeft Viper Medical ook een breed assortiment in andere producten die speciaal zijn ontwikkeld om het leven makkelijk en veiliger te maken. Bekijk ook eens het hulpmiddel slechtzienden en rollator overzicht.