Als men aan de dokter denkt, denkt men automatisch ook aan een stethoscoop. Dit diagnostische instrument wordt wereldwijd door artsen en doktoren gebruikt om geluiden uit het lichaam te detecteren. Viper Medical biedt diverse merken stethoscopen aan, met bijbehorende accessoires. Daarnaast is het ook mogelijk om uw stethoscoop te laten graveren.

Hoe werkt een stethoscoop?

Een stethoscoop brengt geluid uit het lichaam over naar de oren van de arts of verpleegkundige. Het membraan aan het borststuk vangt geluidstrillingen op. Deze trillingen worden door een holle holte en de slangen gevoerd naar twee oor stukken, om uiteindelijk door het trommelvlies opgevangen te worden. Het geluid is door een stethoscoop sterker te horen dan zonder hulpmiddel, doordat het membraan groter is dan de trommelvliezen.

Kwaliteits stethoscoop kopen

Viper Medical biedt u een gevarieerd aanbod stethoscopen van uitstekende kwaliteit, van de merken 3M Littmann en Heine. Voor iedere patiënt is een geschikte stethoscoop te vinden zoals: volwassenen stethoscoop, stethoscoop bij kinderen, stethoscoop bij zuigelingen. Voor maximaal comfort voor de patiënt hebben stethoscopen van 3M Littmann en Heine een anti-koude ring.

  • Stethoscoop voor volwassenen
  • Stethoscoop voor kinderen
  • Stethoscoop voor zuigelingen

Verschillen in stethoscopen

Dankzij het gevarieerde aanbod van Viper Medical, is er veel keuze uit verschillende stethoscopen. Zo zijn er stethoscopen te vinden voor cardiologen, longartsen, huisartsen, co-assistenten, geneeskundestudenten, kinderartsen en verpleegkundigen.

Behalve stethoscopen heeft Viper Medical ook een breed assortiment in andere diagnostische producten die door artsen worden gebruikt. Bekijk ook eens het saturatiemeter en bloedrukmeter overzicht.