Wanneer je regelmatig patiënten op de praktijk krijgt die klachten hebben over oorpijn, is de otoscoop het belangrijkste instrument om te gebruiken. Met deze oorkijker kan je eenvoudig op onderzoek uit. 

Ontdek ons aanbod met diverse medische otoscopen. Van hoge kwaliteit en gemakkelijk te gebruiken. Bekijk ons assortiment en heb je vragen, schroom niet om contact met ons op te nemen.

Waarvoor gebruik je een otoscoop? 

Otoscopie is een vorm van diagnostiek die zich bezighoudt met de uitwendige gehoorgang en het trommelvlies. Om deze delen van de oor te inspecteren, gebruikt men de otoscoop (ook wel oorkijker genoemd) als medisch instrument. Aandoeningen die je met de otoscoop kan vaststellen zijn onder andere ontstekingen van de gehoorgang (otitis externa), middenoorontsteking (otitis media) en beschadigingen van het trommelvlies. 

Een otoscoop bestaat uit een handvat met batterij, een vergrotingslens, een lampje en een speculum waarmee diep in het oor gekeken kan worden. Door de sterk geconcentreerde lichtstraal die je in de gehoorgang schijnt, kan je een helder beeld krijgen. De ingebouwde lens versterkt het heldere beeld door het te vergroten. Na de inspectie maak je de gehoorgang vervolgens schoon met de oorspuit

Diverse merken en modellen 

In ons aanbod vind je otoscopen van diverse hoogwaardige merken. Onder andere Heine en Welch Allyn bieden je de hoogste kwaliteit otoscoopkoppen en -sets aan in verschillende uitvoeringen. De instrumenten zijn zeer duurzaam en lichtgewicht en vormen het ideale instrument voor iedere KNO-arts, compleet uitgevoerd met een verscheidenheid aan onmisbare accessoires:

  • Disposable penlights;
  • Reusable of disposable specula;
  • Dispensers;
  • Batterij opladers;
  • Insufflatie ballonnen;
  • Soft tips voor een tympanometrietest. 

Er zijn modellen met een batterij handvat, maar ook oplaadbaar. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen LED en XHL halogeen licht. De vergroting verschilt per model. Van de merken Heine en Welch Allyn verkopen we ook oftalmoscopen die je de mogelijkheid geven om het netvlies te inspecteren. De binnenkant van het oog is alleen zichtbaar wanneer het licht en het oog van de onderzoeker zich op dezelfde lijn bevinden.

Otoscoop kopen bij Viper Medical 

Wil je zeker zijn van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs, dan ben je bij Viper Medical aan het juiste adres. Bij ons vind je de otoscoop die als belangrijkste instrument gaat dienen in jouw praktijk. 

Plaats vandaag je bestelling, zodat je je patiënten optimaal kan helpen. Behalve otoscopen heeft Viper Medical ook een breed assortiment in andere diagnostische producten voor professioneel gebruik. Bekijk onder andere onze laryngoscopen en dermatoscopen.

Otoscoop kopen?
Otoscoop bestellen?