13-04-2023

Waar helpt een polsbrace voor

Waar helpt een polsbrace voor?

Polsbraces zijn ontworpen om de pols te ondersteunen en stabiliseren bij blessures of pijn. Door het dragen van een polsbrace wordt de pols minder belast en kan het genezingsproces worden versneld. Daarnaast kan het dragen van een polsbrace helpen bij het voorkomen van toekomstige blessures en het verbeteren van de algemene polsfunctie. Hier lees je meer over de verschillende soorten polsbraces en wordt er uitgelegd welke brace het beste past bij jouw behoeften.


Soorten polsbraces

 Er zijn verschillende soorten polsbraces beschikbaar voor de medische sector. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten polsbraces:


Polsbrace zonder duimondersteuning:  

Deze brace is ontworpen om de pols te ondersteunen zonder de duim te beperken. Het is ideaal voor mensen die behoefte hebben aan polssteun, maar nog steeds de volledige functionaliteit van hun duim nodig hebben.

Polsbrace met duimondersteuning:

Deze brace heeft extra ondersteuning voor de duim, wat zorgt voor extra stabiliteit en bescherming. Het is ideaal voor mensen die last hebben van duimklachten en tegelijkertijd hun pols willen ondersteunen.
 

Polsbrace met spalk:

Deze brace bevat een harde spalk aan de binnenkant van de brace die de pols in een neutrale positie houdt. Dit is vooral geschikt voor mensen met polsblessures die extra stabiliteit nodig hebben.


Polsbrace met extra padding:

Deze brace heeft extra padding aan de binnenkant van de brace om schokken en trillingen op te vangen en te verminderen. Dit is vooral geschikt voor mensen die hun pols gebruiken voor intensieve activiteiten zoals sporten of zware arbeid.


Elke soort polsbrace heeft specifieke functies en voordelen. Zo biedt een polsbrace met duimondersteuning extra stabiliteit en bescherming voor de duim, terwijl een brace met spalk extra stabiliteit biedt voor de pols. Het is belangrijk om de juiste polsbrace te kiezen die past bij jouw specifieke behoeften en blessure. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch professional.


Voordelen van polsbraces

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van polsbraces voor medische doeleinden. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste voordelen:

Pijnverlichting

Een polsbrace kan helpen om pijn in de pols te verminderen en te verlichten door de belasting op de pols te verminderen. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met chronische polspijn.

Ondersteuning van de pols bij blessures

Een polsbrace kan helpen om de pols te stabiliseren en te ondersteunen bij blessures, zoals verstuikingen, fracturen of peesontstekingen. Door het dragen van een polsbrace wordt de belasting op de pols verminderd, waardoor het genezingsproces kan worden versneld.

Preventie van toekomstige blessures

Een polsbrace kan ook helpen om toekomstige blessures te voorkomen door de pols te ondersteunen en te beschermen tijdens activiteiten die de pols zwaar belasten, zoals sporten of zware arbeid.

Het is belangrijk om de juiste maat en pasvorm voor de polsbrace te kiezen om de optimale ondersteuning te garanderen. Een te losse brace biedt niet voldoende ondersteuning, terwijl een te strakke brace de bloedstroom kan beperken en ongemak kan veroorzaken. Het is daarom raadzaam om indien nodig de hulp in te roepen van een medisch professional om de juiste maat en pasvorm te bepalen.


Hoe kies je de juiste polsbrace

Het kiezen van de juiste polsbrace kan het verschil maken tussen comfort en ongemak tijdens het dragen ervan. Hieronder volgen enkele tips om de juiste brace te kiezen:


Kies de juiste maat

Een polsbrace moet goed passen om de juiste ondersteuning te bieden. Meet de omtrek van de pols en kies vervolgens een brace die geschikt is voor die maat. Er bestaan ook universele polsbraces, zoals de Neo G polsbrace. Deze polsbrace is gemakkelijk te verstellen door het klitteband.


Let op de pasvorm

Een brace moet comfortabel passen en niet te strak zitten. Het mag de beweging van de hand niet beperken en ook niet te los zitten.


Overweeg de specifieke behoeften

Er zijn verschillende soorten polsbraces beschikbaar, elk met specifieke functies en voordelen. Overweeg de behoeften van de gebruiker bij het kiezen van de juiste brace, zoals extra ondersteuning voor duim of extra versteviging voor polsletsel.

 

Hoe gebruik je de polsbrace

Wanneer je een polsbrace hebt gekozen, is het belangrijk om te weten hoe deze correct te gebruiken. Hier volgen enkele tips:

 

Draag de brace volgens de instructies

Elke brace heeft specifieke instructies voor gebruik. Volg deze instructies nauwkeurig op om de beste resultaten te behalen.

 

Draag de brace tijdens activiteiten

Draag de brace tijdens activiteiten die de pols belasten, zoals sporten of zware arbeid.

 

Raadpleeg een medisch professional

Raadpleeg een medisch professional als je twijfelt over het gebruik van de brace of als je specifieke vragen hebt over de brace.

 

Het is belangrijk om de juiste polsbrace te kiezen en deze correct te gebruiken om de optimale ondersteuning en voordelen te garanderen. Raadpleeg een medisch professional als je vragen hebt over welke polsbrace geschikt is voor jouw situatie of als je twijfelt over het juiste gebruik van de brace.


Veel gestelde vragen over polsbraces

Welk type brace is het beste voor mijn blessure?

Het beste type brace hangt af van het type blessure en de specifieke behoeften van de gebruiker. Raadpleeg een medisch professional om de beste brace te kiezen voor jouw situatie.

 

Hoe lang moet ik de brace dragen?

De duur van het dragen van de brace hangt af van de ernst van de blessure en de aanbevelingen van de medisch professional. In het algemeen wordt aangeraden de brace te dragen tijdens activiteiten die de pols belasten, zoals sporten of zwaar werk.

 

Kan ik de brace tijdens het sporten dragen?

Ja, de meeste polsbraces zijn ontworpen om tijdens het sporten te worden gedragen. Dit biedt extra ondersteuning en kan helpen blessures te voorkomen.

 

Kan ik een polsbrace wassen?

Ja, de meeste polsbraces kunnen worden gewassen met milde zeep en water. Raadpleeg de specifieke instructies van de fabrikant voor het wassen van jouw polsbrace.

 

Kan ik mijn polsbrace delen met iemand anders?

Het wordt niet aangeraden om een polsbrace te delen met iemand anders vanwege hygiënische redenen en omdat de brace specifiek is ontworpen voor de pasvorm van een individuele pols.

 

Kan ik een polsbrace gebruiken terwijl ik slaap?

Het wordt niet aangeraden om een polsbrace te dragen tijdens het slapen, tenzij dit wordt aanbevolen door een medisch professional. Dit kan ongemak veroorzaken en de bloedcirculatie beperken.

 

Het is belangrijk om vragen te stellen over het gebruik van een polsbrace en om een medisch professional te raadplegen om de beste brace te kiezen voor jouw specifieke situatie.


Bestel jouw polsbrace bij Viper Medical

Polsbraces bieden veel voordelen voor mensen met polsblessures, zoals pijnverlichting, bescherming en ondersteuning en het voorkomen van toekomstige blessures. Het is echter belangrijk om de juiste maat en pasvorm te kiezen en de polsbrace correct te gebruiken voor optimale resultaten. Raadpleeg altijd een medisch professional om de beste brace te kiezen voor jouw specifieke blessure.