03-04-2023

Zadelkruk

Welke wielen kies is voor mijn zadelkruk?

Om een fijne zadelkruk of tabouret compleet te maken, zijn de juiste wielen essentieel. Welke wielen geschikt zijn, hangt af van de ondergrond waarop je de zadelkruk gaat gebruiken. Ook kun je kiezen tussen belaste of onbelast geremde wielen, afhankelijk van jouw voorkeur. Voor kappers hebben we speciale kapperswielen beschikbaar.

Uit welke wielen kan ik kiezen?

Bij Viper Medical maken we onderscheid tussen:

  • Standaard harde wielen
  • Polyamide wielen met kunststof behuizing
  • Gross Stabil wielen extra groot
  • Gross Stabil wielen met verchroomde behuizing
  • Gross Stabil onbelast geremde wielen 65 mm
  • Gross Stabil onbelast geremde wielen 50 mm met PU band
  • Gross Stabil wielen 65 mm
  • Kapperswielen
  • Schuifdoppen/glijders

Wanneer kies ik voor de standaard harde wielen?

Deze wielen onder je zadelkruk zijn geschikt voor verschillende oppervlakken, maar worden vooral aanbevolen voor gebruik op vloerbedekking. Op een harde en gladde vloer kunnen deze wielen enigszins gaan glijden. Daarom zijn ze niet geschikt voor gevoelige ondergronden.

Wanneer kies ik voor polyamide wielen?

Polyamide wielen zijn ideaal te gebruiken bij zowel harde als zachte vloeren. Deze wielen hebben een kunststof behuizing, wat de standaard harde wielen niet hebben.

Wanneer kies ik voor Gross Stabil wielen?

De Gross Stabil wielen beschikken over een No-Noise pen met dubbele borgringen blijven de wielen in de kruisvoet stil en geruisloos, zonder te rammelen of geluid te maken. Het kunststof zorgt voor minder slijtage. Bovendien zijn de wielen geschikt voor verschillende soorten vloeren, waaronder harde en zachte vloeren, parket en laminaat. 

De Gross Stabil wielen met metalen behuizing hebben een extra bescherming tegen stoten, slijtage en stof. Naast de wielen met metalen behuizing hebben we ook wielen met een zelfremmende functie, wanneer er niemand op de kruk zit. Zo hebben wij de onbelast geremde wielen met een diameter zwenkwiel van 65 mm. Liever en een behuizing en een onbelast geremde functie? Kijk dan eens naar onze onbelast geremde wielen met een diameter van 50 mm.

De standaard Gross stabil wielen zijn te verkrijgen met een diameter van 65 mm en 75 mm. De wielen met extra grote diameter (75 mm) rollen extra soepel over vloeren met voegen. Ze kunnen ook gebruikt worden op natuurstenen tegels met (hoogte)relief.

Wanneer kies ik voor kapperswielen?

Als kapper ben je vast wel bekend met die vervelende haren op de grond die vast komen te zitten tussen de wielen van je kruk en het rijden bemoeilijken. Gelukkig zijn er speciale kapperswielen ontworpen om dit probleem te voorkomen. Ook als je een kwetsbare harde ondergrond hebt, zijn rubberen wielen de beste keuze voor bescherming. Deze wielen hebben een zacht thermoplastisch loopvlak, wat zorgt voor een zeer stille werking. Bovendien zijn deze wielen extra handig omdat ze losgeschroefd kunnen worden, waardoor je eventueel stof of haar gemakkelijk kunt verwijderen. Zoals ook deze kapperswielen van polyamide in het grijs.

Wanneer kies ik voor glijdoppen?

Als je geen behoefte hebt aan een rollende kruk, kun je glijdoppen bestellen. Deze zachte onderkant voorkomt beschadigingen aan de vloer en zorgt ervoor dat de kruk stevig op zijn plek blijft staan. 

Wat zijn de specificaties van de verschillende wielen?

Type wielen

Diameter zwenkwiel

Stift

Draagvermogen set

Geschikt voor welke vloeren?

Polyamide wielen met kunststof behuizing

50 mm

11 mm

125 kg

Zachte vloeren

Gross stabil wielen met metalen behuizing

50 mm

11 mm

250 kg

harde- en zachte vloeren

Kapperswielen

45 mm

11 mm

125 kg

Harde vloeren

Gross stabil onbelast geremde wielen met PU band

50 mm

11 mm

250 kg

harde- en zachte vloeren

Gross stabil onbelast geremde wielen 65 mm

65 mm

11 mm

325 kg

harde- en zachte vloeren

Gross stabil wielen 65 mm

65 mm

11 mm

325 kg

harde- en zachte vloeren

Gross stabil wielen extra groot

75 mm

11 mm

375 kg

harde- en zachte vloeren

Standaard harde wielen

50 mm

11 mm

125 kg

Zachte vloeren