Gratis verzending vanaf € 40,00*

Vragen of advies? Mail: info@vipermedical.nl

Luchtbehandeling

Luchtbehandeling

Een luchtbevochtiger brengt de lucht in huis weer naar een gezond niveau! In de winter of in de zomer is het mogelijk dat de luchtvochtigheid niet op het juiste peil is. Dit kun je merken aan je luchtwegen of andere gezondheidsklachten, maar ook aan meubels of aan houten vloeren. Een goede luchtvochtigheid is een must voor een gezonde leef omgeving.  
1-9 van de 9 items in luchtbehandeling
Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers

Luchtwassers

Luchtwassers

Luchtreiniger/ -bevochtiger in een

Hygrometers

Hygrometers

Hygrometers

Luchtreinigers

Luchtreinigers

Luchtreinigers

Luchtontvochtigers

Luchtontvochtigers

Luchtontvochtigers

Luchtkoelers

Luchtkoelers

Ventilatoren

Ventilatoren

Ventilatoren

Ionisatoren

Ionisatoren

Ionisatoren

Accessoires Luchtbehandeling

Accessoires Luchtbehandeling

1-9 van de 9 items in luchtbehandeling

Geïrriteerde luchtwegen, prikkelende ogen of concentratieproblemen zijn allemaal vervelende zaken. Een juist klimaat is gewenst voor uw eigen gezondheid, maar ook voor uw huis. Want een te hoge of te lage temperatuur kan grote gevolgen hebben voor de ruimte en uw gezondheid. De luchtvochtigheid kan zomaar ongezond zijn, zonder dat u dat doorheeft. Een luchtbevochtiger of luchtontvochtiger brengt de lucht in huis weer naar een gezonder niveau. Vaak merk je in de winter of in de zomer dat de luchtvochtigheid niet op het juiste peil is. In de winter zorgt de kou buiten en de verwarming binnen, voor droge lucht in huis. Dit merk je aan geïrriteerde luchtwegen, prikkelende ogen, een droge huid, vermoeidheid of andere gezondheidsklachten die ineens zijn ontstaan. Bovendien kun je het ook merken aan houten of leren meubels die kunnen scheuren of uitdrogen en houten vloeren die kunnen krimpen of scheuren.

Om te weten wat de luchtvochtigheid is in uw huis, is een hygrometer een goed instrument hiervoor. Een hygrometer meet wat de luchtvochtigheid is in uw huis of de ruimte. Het aanbevolen niveau luchtvochtigheid is tussen de 40 en 60 procent. Alle waarden die hier buiten vallen, kunnen leiden tot verschillende klachten.

 • Stadler Form Hygrometer Selina

In ons assortiment hebben wij een groot aantal luchtbehandelingsapparaten, deze worden hieronder per categorie besproken omdat ze verschillende technieken hebben.

De juiste luchtbehandeling kiezen

Luchtbehandelingsapparaten kun je indelen in een paar categorieën. luchtbevochtigers, luchtontvochtigers, luchtreinigers, ionisatoren en ventilatoren. Bovendien zijn er combinaties van deze apparaten.

Luchtbevochtigers

Heeft u last van droge geïrriteerde luchtwegen, prikkelende ogen of een droge huid? Dan is een luchtbevochtiger voor u een uitkomst. Een luchtbevochtiger is een apparaat dat de lucht in ruimtes vochtiger maakt. Vooral in de winter zijn luchtbevochtigers fijn in huis. Door het temperatuurverschil is de lucht binnen droog. De luchtvochtigheid daalt hierdoor tot onder het aanbeloven niveau van 40 procent. Bovendien kan uw woning onder de droge lucht leiden. Houten vloeren kunnen krimpen of scheuren en meubels van leer en hout kunne uitdrogen.

Bij een luchtbevochtiger is het belangrijk te bedenken waar u de luchtbevochtiger wilt gaan gebruikten. Kies in een slaapkamer voor een stille luchtbevochtiger en voor in de babykamer een luchtbevochtiger die geen stoom uitblaast.

Er zijn verschillende soorten luchtbevochtigers met verschillende technieken.

Ultrasone luchtbevochtiger

Een ultrasone luchtbevochtiger werkt met trillingen onder water en stoot nevel uit. Een koudwaterverdamper zuigt met een ventilator de lucht langs een nat element. Op deze manier wordt het water op een natuurlijke manier verdampt en verspreidt door de ruimte. Een ultrasone luchtbevochtiger werkt stil en is energiezuinig.

 • Stadler Form Eva Luchtbevochtiger
 • Beurer LB 44 ultrasone luchtbevochtiger

Stoombevochtiger

Een stoombevochtiger verwarmt het water in het apparaat en blaast het stoom de ruimte in. De stoom maakt niet alleen de lucht vochtiger, maar ook warmer. Met een stoombevochtiger wordt de lucht zeer snel vochtiger. De stoombevochtiger is niet geschikt voor kinderen, doordat het warm water uitstoot. Bovendien heeft een stoombevochtiger hoger energieverbruik dan andere luchtbevochtigers.

 • Stadler Form Fred Luchtbevochtiger
 • Beurer Luchtbevochtiger LB 50

Koudwaterverdamper

Een koudwaterverdamper maakt gebruikt van ventilatoren in de het apparaat. De lucht wordt opgezogen langs een nat element. Het water wordt dan op een natuurlijke manier verspreid door de ruimte. Hierdoor is de luchtvochtigheid constant en is er geen kans op over bevochtigen. Ook een koudwaterverdamper werkt zuinig.

 • Stadler Form Oskar Luchtverdamper Klein
 • Stadler Form Oskar Luchtverdamper Normaal
 • Stadler Form Oskar Luchtverdamper Groot

Luchtwasser

Tot slot is er een luchtwasser. Door het gebruik van filters in een waterreservoir heeft een luchtwasser een bevochtigende én reinigende werking. Met een luchtwasser wordt de lucht vochtiger en worden de bacteriën en stof uit de lucht verwijderd. Een luchtwasser is de meest natuurlijke manier van bevochtigen.

 • Stadler Form Luchtwasser Robert
 • Beurer LW 110 Airwasher

Aroma Diffuser

Sommige luchtbevochtigers hebben nog een extra functie. Een aroma diffuser is een simpele manier om een heerlijke geur door de ruimte te verspreiden. Een diffuser is zeer geschikt voor het verdampen van essentiële oliën op een milieuvriendelijke manier.

 • Stadler Form Aroma Diffuser Jasmine
 • Stadler Form Aroma Diffuser Mia

Er zijn ook luchtbehandelingsapparaten die enkel een aroma diffuser zijn.

 • Stadler Form Aroma Diffuser Lea

Luchtbevochtiger met ionisator

Last van allergieën? Een luchtbevochtiger met een ionisator zorgt voor een nog schonere lucht dan een luchtbevochtiger zonder ionisator. Een ionisator produceert negatief geladen ionen. De ionen hechten zich aan stof, ziektekiemen en bacteriën. Hierdoor verliest het vuil zijn zwevende werking en valt het vuil op de grond. Op deze manier bestrijd je pollen, schimmels en stof. De lucht is na het gebruik van een luchtbevochtiger met ionisator schoner en kan de zuurstof makkelijker worden opgenomen. Neem bijvoorbeeld een luchtwasser met ionisatie-functie.

Luchtontvochtigers

Last van een muffe geur in huis, klamme meubels, overlast van zilvervisjes, opstijgend vocht of schimmel? Dan heeft uw huis of ruimte een te hoge luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid is dan boven het aanbevolen niveau van 60 procent. Een luchtontvochtiger onttrekt overtollig lucht vocht uit de lucht. De lucht condenseert en er ontstaan waterdruppels. De waterdruppels worden opgevangen en afgevoerd. Vervolgens blaast de luchtontvochtiger de droge lucht weer uit. Het filter in de luchtontvochtigers houdt vuil en stofdeeltjes tegen. Het vuil wordt uit de lucht verwijderd, daarom hebben luchtontvochtigers naast een ontvochtende werking ook een reinigende werking.

Let bij het aanschaffen van een luchtontvochtiger op het aantal vierkante meters. Zorg dat de te behandelen ruimte niet groter is dan wat de luchtontvochtiger maximaal kan behandelen. Zorg ook dat de capaciteit van de luchtbevochtiger groot genoeg is voor de te behandelen ruimte. Een gemiddelde luchtontvochtiger trekt in 24 uur ongeveer 10 liter vocht aan. Denk tot slot aan het gebruik. Kelders en badkamers zijn continu vochtig, dus zijn gebaat bij continu gebruik. Woon- en slaapkamers daarentegen zijn dat minder.

 • Stadler Form Anton Luchtontvochtiger

Luchtreinigers

Last van hooikoortsklachten zoals jeukende ogen, een loop neus of constant niezen? Een luchtreiniger is speciaal voor het zuiveren van de lucht in een ruimte. Door virussen, bacteriën, pollen en stofdeeltjes kun je sneller last krijgen van allergie of zelfs ziek worden.

Bij luchtreinigers wordt de lucht gereinigd door gebruik te maken van verschillende filters. Door middel van filters en eventueel licht worden bacteriën en schimmels gedood en worden stof en schimmels uit de lucht gefilterd, dit wordt ook wel 'luchtwassen' genoemd. Deze luchtwasser functie zit niet in alle apparaten maar wel in de iets luxere klasse luchtbevochtigers.

 • Stadler Form Luchtfilter Viktor
 • Beurer LR 300 Luchtreiniger

 

Behalve bovenstaande producten heeft Viper Medical ook een zeer breed assortiment van andere producten die helpen bij het constateren of verbeteren van luchtwegproblemen. Bekijk ook eens het saturatiemeter en inhalator overzicht.

Vul uw e-mailadres in, zodat u profiteert van de nieuwste acties en aanbiedingen.

Vragen of advies?

Mail info@vipermedical.nl