Viper Medical kiest altijd voor kwaliteit! In onze webshop vind je dan ook bloeddrukmeters van de hoogwaardige medische merken zoals: Omron, Beurer en Medisana.


Wat is de bloeddruk?

De bloeddruk is druk van het bloed in de slagaderen. Ongeacht welke bloeddrukmeter wordt gebruikt, worden er altijd twee waarden gemeten. Namelijk de boven- en de onderdruk. Zowel de boven- als de onderdruk geeft een indicatie van het bloed dat door de aderen wordt gepompt. De bovendruk wordt gemeten op het moment dat het bloed in de slagaderen word gepompt. De onderdruk daarentegen, wordt gemeten als het hart zich opnieuw vult voor de volgende hartslag.

De waarde van de bloeddruk is onderhevig aan bepaalde omstandigheden. Bij lichaamsbeweging en praten, zal de bloeddruk al een lichte stijging laten zien. Daarnaast is emotie (met name angst en woede) ook een factor die de hartslag beïnvloed. Ten slotte zal een bloeddrukmeter ook afwijkende resultaten laten zien als de gebruiker net heeft gerookt of alcohol heeft genuttigd.


Bloeddrukmeter Nederlandse Hartstichting

De Nederlandse Hartstichting weet als geen ander dat een bloeddrukmeter een handig hulpmiddel kan zijn voor mensen met bijvoorbeeld een hoge bloeddruk. Om deze reden adviseert de stichting om bloeddrukmeters die door het Dabl-instituut zijn getest, aan te schaffen. Veel van de Omron, Medisana en Beurer bloeddrukmeters staan dan ook op de lijst van goedgekeurde bloeddrukmeters door de Nederlandse Hartstichting.


Hoe gebruik je een polsbloeddrukmeter of een bovenarmbloeddrukmeter?

Er zijn twee soorten bloeddrukmeters namelijk de polsbloeddrukmeter en de bovenarmbloeddrukmeter. Bij de polsbloeddrukmeter wordt de bloeddrukmeter manchet rond de pols bevestigd. Tijdens de meting wordt het arm ter hoogte van het hart gehouden. Bij een bovenarm bloeddrukmeter wordt een manchet rond de bovenarm bevestigd, opgepompt en vervolgens wordt de lucht er uit gelaten. Vaak zijn bovenarm bloeddrukmeters accurater.


Bloeddrukmeter als beste getest door de Consumentenbond

De Omron M6 is meerdere keren door de Consumentenbond beoordeeld als 'Beste uit de test'. Hierbij wordt op meerdere aspecten getest, waaronder gebruiksgemak.

Behalve betrouwbare meters voor jouw hart biedt Viper Medical ook andere meters om jouw gezondheid te monitoren. Bijvoorbeeld voor mensen met klachten aan hun longen of problemen met hun bloedsuiker. Deze meters zijn onder meer de glucosemeter en saturatiemeter. Wil je meer info over de bloeddrukmeter? Neem dan contact met ons op.

Bloeddrukmeter kopen?
Pols bloeddrukmeter kopen?