31-03-2023

Banner website blog

Alles over doktersjassen

In deze blog gaan we het hebben over doktersjassen. Ze zijn onmiskenbaar en spelen een belangrijke rol in de medische wereld. Al eeuwenlang gedragen en inmiddels uitgegroeid tot een iconisch symbool van het beroep. We bespreken de geschiedenis, het belang en de verschillende soorten doktersjassen.

De geschiedenis van de labjas

In de 17e eeuw droegen artsen zwarte gewaden en kappen ter bescherming tegen ziektes. In de 19e eeuw werden deze vervangen door witte jassen, die stonden voor zuiverheid en vertrouwen. Sindsdien zijn doktersjassen aangepast aan de moderne medische praktijk en zijn er diverse soorten verkrijgbaar voor specifieke omgevingen en specialisaties.

Belang van de doktersjas

Doktersjassen dienen niet alleen als esthetisch kenmerk, maar ook als belangrijk middel ter preventie van infecties. Het dragen van een jas voorkomt dat kleding in aanraking komt met de patiënt en omgeving. Bovendien zijn veel doktersjassen gemaakt van wasbare en desinfecteerbare materialen om kruisbesmetting te verminderen. De doktersjas onderscheidt het beroep en creëert herkenbaarheid voor patiënten, wat hen een gevoel van vertrouwen en veiligheid geeft bij de interactie met een gekwalificeerde medische professional.

Mocht er een noodsituatie voordoen, dan kan de labjas snel worden uitgetrokken, door het opentrekken van de drukknopen.

Doktersjassen van Viper Medical

Deze witte jas, die gebruikt kan worden als doktersjas of labjas, heeft lange mouwen en is voorzien van een borstzak en twee heupzakken. De jas kan worden geopend en gesloten met verborgen drukknopen. Het materiaal van de jas bestaat voor 65% uit polyester en voor 35% uit katoen. De jassen zijn verkrijgbaar in een Man/Unisex pasvorm en een vrouwelijke pasvorm en verkrijgbaar in maat XS tot maat XXXL.