30-05-2023

hulpmiddelen-voor-auto

Hulpmiddelen voor in de auto

Wanneer we denken aan hulpmiddelen, denken we meestal aan apparaten die ons helpen in ons dagelijks leven. Maar wist je dat er ook een breed scala aan hulpmiddelen beschikbaar is om ons te ondersteunen tijdens autoritten? Of je nu te maken hebt met beperkte mobiliteit, een handicap of gewoon extra comfort zoekt, er zijn verschillende handige hulpmiddelen die je rijervaring kunnen verbeteren.

Handybar

De Handybar is een draagbare handgreep die is ontworpen om in en uit de auto te stappen te vergemakkelijken. Het is een stevige, metalen staaf met een antislip handvat aan het uiteinde. Je steekt de Handybar eenvoudig in de sluiting van het deurslot en gebruikt het als ondersteuning om jezelf omhoog te trekken. Dit hulpmiddel is vooral handig voor mensen met verminderde mobiliteit of ouderen die moeite hebben met het in- en uitstappen van voertuigen. De Handybar kan ook dienen als een veiligheidshamer om een autoruit te breken in geval van nood.

Seat Belt Reacher

De Seat Belt Reacher is een eenvoudig maar effectief hulpmiddel dat het vastmaken van je autogordel gemakkelijker maakt. Het bestaat uit een kunststof handvat met een sleuf erin waar je de autogordel doorheen kunt laten glijden. Door de Seat Belt Reacher te gebruiken, kun je de gordel naar je toe trekken zonder ongemakkelijke strekoefeningen te hoeven doen. Dit is vooral handig voor mensen met beperkte mobiliteit, zwangere vrouwen of mensen die herstellen van een operatie.

Handgreep voor in de auto

Een handgreep voor in de auto is een stevige handgreep die je aan het autoraam bevestigt. Het biedt extra ondersteuning bij het in- en uitstappen van de auto. Dit hulpmiddel is vooral nuttig voor mensen met beperkte mobiliteit of voor degenen die extra stabiliteit nodig hebben tijdens het bewegen. De handgreep voor in de auto is meestal verstelbaar en kan worden aangepast aan verschillende autotypen en deur configuraties.

Draaischijf

Een draaischijf is een ronde schijf die je op de autostoel plaatst en waarmee je gemakkelijker kunt draaien bij het in- en uitstappen van de auto. Het vermindert de belasting op je rug en heupen doordat je je lichaam minder hoeft te draaien. De draaischijf is voorzien van een antislipoppervlak om je veiligheid te waarborgen. Dit hulpmiddel is vooral handig voor mensen met beperkte mobiliteit of rugproblemen.

Autosteun

Een autosteun, ook bekend als een lendensteun of rugkussen, is een ergonomisch kussen dat ondersteuning biedt aan je onderrug tijdens het rijden. Het verlicht drukpunten en helpt bij het handhaven van een goede houding. Een autosteun kan vooral nuttig zijn voor mensen met rugpijn, hernia's of andere ruggerelateerde aandoeningen.

Auto hulpmiddelen kopen bij Viper Medical

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar die je autorit comfortabeler en veiliger kunnen maken. De Handybar, Seat Belt Reacher, handgreep voor in de auto, draaischijf en autosteun zijn slechts enkele voorbeelden van deze handige tools. Of je nu te maken hebt met beperkte mobiliteit of gewoon op zoek bent naar extra gemak, het gebruik van deze hulpmiddelen kan je rijervaring aanzienlijk verbeteren. Heb je vragen over onze hulpmiddelen? Neem dan contact op met onze medewerkers.