26-02-2024

kindersaturatiemeter

Waar moet je op letten bij het kopen van een saturatiemeter voor kinderen?

Wilt u een kindersaturatiemeter kopen? Dan zult u al snel zien dat het aanbod overweldigend is. Online kunt u terecht bij diverse webshops, maar ook bij de HEMA, Kruitvat en Action liggen saturatiemeters in de schappen. Om u een beetje op weg te helpen, hebben wij enkele tips bij het kopen van een saturatiemeter voor kinderen.

1. Comfort: Kinderen hebben een dunnere huid dan volwassenen en daarom is een gevoelige infraroodsensor nodig. Zoek daarnaast naar een smal model (voor de kleine vinger) met een zachte, rubberen binnenkant dat licht en compact is, snel resultaten geeft, en comfortabel is voor langdurig gebruik.

2. Afmeting en gewicht: Saturatiemeters zijn niet altijd universeel geschikt voor elke leeftijdsgroep. Controleer of het apparaat past bij het gewicht en de grootte van uw kind. Vanaf 12 jaar kunt u waarschijnlijk al uit de voeten met een saturatiemeter voor volwassenen.

3. Kleurtjes doen het goed: Gezellige kleurtjes doen het altijd goed bij kinderen. De meeste kindersaturatiemeters zijn daarom uitgevoerd in felle kleuren. Er zijn ook saturatiemeters die lijken op bijvoorbeeld dieren om het meetproces aangenamer te maken.

4. Nauwkeurigheid: Bloed testen op zuurstof is over het algemeen geen ingewikkelde procedure. De betrouwbaarheid van de meting hangt af van de kwaliteit van de sensoren. Wanneer een saturatiemeter geschikt is voor zowel thuisgebruik als professioneel gebruik, bijvoorbeeld in een ziekenhuis of bij de huisarts, dan kunt u ervanuit gaan dat de nauwkeurigheid voldoende is.

5. Helderheid scherm: Voor optimale leesbaarheid, ook in het donker, kies een model met een OLED- of LCD-scherm. Dit is vooral handig als u de meter wilt gebruiken terwijl uw kind slaapt.

6. Garantie: De garantieperiode kan variëren; sommige modellen bieden slechts één jaar garantie, terwijl andere tot vijf jaar garantie geven. Dit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden.

7. Batterijduur: Ook de duur van de batterij kan nog weleens verschillen. In de specificaties vindt u hier meestal meer informatie over.

8. Veiligheid: Kinderen laten nog weleens wat rondslingeren en daarom is een meegeleverd nekkoord handig om de meter veilig en binnen bereik te houden. Er zijn ook speciale beschermhoezen voor saturatiemeters beschikbaar.

 

Door deze tips in overweging te nemen, kunt u een weloverwogen keuze maken die aansluit bij de behoeften van uw kind en zorgt voor een veilige en comfortabele ervaring. Bekijk ook onze tips over hoe u saturatie kunt meten bij kinderen.