Een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan de overlevingskans bij een hartstilstand aanzienlijk verhogen. Dit is de reden waarom in veel openbare ruimtes nu een AED-defibrillator hangt. Het voordeel hiervan is dat het hartschokapparaat wettelijk gezien door iedereen gebruikt mag worden. 

Bekijk ons assortiment met AED-defibrillators en bijbehorende accessoires. Heb je vragen over het gebruik ervan, neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Hoe werkt een AED-defibrillator? 

Een AED-defibrillator bevat twee elektroden die de hulpverlener op de ontblote borstkas van het slachtoffer plakt. Via de elektroden analyseert de AED de hartactie van het slachtoffer. Vervolgens krijgt de gebruiker via een visueel en/of gesproken tekst de opdracht om te reanimeren of om een elektrische schok toe te dienen. De reanimatie kan op twee manieren worden uitgevoerd die beiden uitstekend werken: 

  • Met een volautomatische defibrillator die uit zichzelf een schok toedient. 
  • Bij een semi-automatische AED moet de hulpverlener op een knop drukken om de schok te kunnen toedienen. 

Afhankelijk van wat je gewend bent en waarvoor je een training hebt gevolgd, is het handig om het betreffende type -geheel of gedeeltelijk automatisch- aan te schaffen. Speciaal voor kinderen zijn er kinderelektroden ontwikkeld. Deze elektroden maken een gewone AED-defibrillator geschikt voor kinderen onder de acht jaar en met een gewicht onder de 25 kg.

Accessoires bij de defibrillator 

Viper Medical verkoopt veel accessoires die nodig zijn bij het gebruik van een AED-defibrillator. Naast diverse maten elektroden voor zowel volwassenen als kinderen zijn de volgende onderdelen verkrijgbaar: 

  • Draagtas of wandkast;
  • Batterij-unit;
  • Universele ophangbeugel;
  • Safeset;
  • Raamsticker.

Deze accessoires worden bij aankoop van een complete AED-pakket geleverd. En is een onderdeel van de defibrillator defect, dan is het voldoende om een van deze nuttige accessoires te kopen. Elke accessoire is specifiek gemaakt voor een bepaald soort AED. Let er dus goed op dat de accessoires die je koopt inderdaad gemaakt zijn voor de betreffende defibrillator. Bekijk daarnaast ook onze andere producten die in geval van EHBO onmisbaar zijn, waaronder de EHBO-kofferdesinfectiemiddelen en wondverzorgingssets

AED-defibrillators van Viper Medical 

In geval van nood waarbij een slachtoffer aan het hart wordt getroffen, is het essentieel dat er een AED-defibrillator in de buurt hangt. Bekijk de defibrillators in ons aanbod en bepaal welk type en accessoires je nodig hebt. Naast de echte AED verkopen we ook AED-trainingsapparaten. Deze bevatten een voorgeprogrammeerd trainingssoftware waarmee cursisten leren de AED te bedienen. Door levensechte situaties na te bootsen en diverse programma’s te volgen, kan je als BHV’er diverse technieken oefenen. Bestel onze trainings- en echte AED-defibrillator die in geval van nood binnen handbereik hangt.
AED defibrillator kopen?
AED defibrillator online bestellen