Na de geboorte van een baby en naarmate hij of zij groter wordt, is het belangrijk om het gewicht goed in de gaten te houden. Een paar ons meer of minder is voor zo’n kleintje al een groot verschil. Met onze babyweegschalen meet je nauwkeurig het gewicht van je jongste patiënten.


Bekijk de diverse babyweegschalen in ons assortiment waarop je tot op de gram nauwkeurig het gewicht van baby’s kunt aflezen. Ze zijn onmisbaar op iedere verloskundigenpraktijk, op het consultatiebureau of in het ziekenhuis.


Diverse soorten babyweegschalen

Anders dan bij jezelf is het bij kleine kindjes lastig om ze stil te houden tijdens het wegen. Daarom hebben onze babyweegschalen een specifieke vorm waardoor ze wel geschikt zijn om het gewicht van baby’s te meten. De babyweegschalen zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar: 


  • Elektronische babyweegschalen hebben een toetsenbord en een beeldscherm waarop het resultaat van de meting wordt weergegeven. Voordeel hiervan is dat je dankzij het verlichte display ook in de avonduren je werk kan uitvoeren; 
  • De mechanische babyweegschaal is simpeler te gebruiken. Door schuifgewichten te gebruiken kan je de baby wegen. Dit levert uitermate betrouwbare metingen op; 
  • Hangweegschalen zijn compact van formaat. Ga je bijvoorbeeld op huisbezoek, dan kan je deze weegschaal gemakkelijk meenemen. De weegmethode is eenvoudig toe te passen doordat je tijdens het wegen gebruikmaakt van een doek. Zie onder andere onze ADE elektronische hangweegschaal M111600.

Veilig en nauwkeurig wegen 

Wil je nauwkeurig meten wat het gewicht is van een baby en hoe zijn fysieke groei zich ontwikkelt? Met een van onze babyweegschalen kan je zorgvuldig je metingen doen en kom je tot een accuraat resultaat. Dankzij de kwaliteit van de babyweegschalen kun je niet alleen uitgaan van een betrouwbare meting, ook het gebruik ervan is voor het kind volledig veilig.


Naast onze hoogwaardige babyweegschalen vind je in ons assortiment ook andere meetinstrumenten en hulpmiddelen voor baby’s en kinderen. Voor ouders bij de opvoeding van hun kindje en voor medische professionals bij hun dagelijks werk met deze jonge doelgroep hebben we alles in huis om daarbij te ondersteunen.


Babyweegschalen van Viper Medical 

Bekijk onze diverse babyweegschalen en bepaal welke voor jou het handigst is om tijdens het werk te gebruiken. We hebben diverse uitvoeringen, maar allemaal van hoge kwaliteit en nauwkeurigheid. Heb je vragen over de babyweegschalen of een van de andere producten in ons aanbod? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we jou kunnen helpen bij het vinden van de beste meetinstrumenten voor baby’s.

Babyweegschaal kopen?
Baby weegschaal kopen?