15-05-2023

Pillendoos

Het gebruik van een pillendoos

Ben je om welke reden dan ook genoodzaakt iedere dag medicijnen in te nemen? De arts heeft je een dosis voorgeschreven die precies voldoende is om de medicinale werking optimaal te laten zijn. Het is essentieel dat je deze dosis inneemt. Structureel een te lage of te hoge hoeveelheid heeft schadelijke gevolgen. Moet je per dag meerdere malen een bepaalde dosis innemen, dan moet je voorkomen dat je een inname vergeet of dat je je niet kunt herinneren dat je je medicatie hebt ingenomen. Een pillendoos is een effectieve manier om je daarbij te helpen.

Wanneer is het handig een pillendoos te gebruiken?

Bij het innemen van je medicijnen kan het gebeuren dat je het overzicht verliest. Diverse soorten medicijnen en verschillende aantallen, ieder moment van inname moet je weer uitzoeken wat je nodig hebt. Neem je de pillen direct uit de verpakking, dan kun je gemakkelijk in de war raken over de dosis die je al wel of toch nog niet hebt ingenomen.

Een pillendoos helpt je het overzicht te bewaren. Zeker als je meerdere keren op een dag een dosis in moet nemen of als je diverse medicijnen slikt. Door de pillendoos steevast iedere dag of week te vullen, heb je daar bij de inname geen omkijken naar. Zitten de medicijnen in het betreffende vakje, dan moet je ze nog innemen. Is het vakje leeg, dan weet je dat je je pillen hebt gehad. Met het pillendoosje houd je het beheer van je medicatie-inname in eigen hand.

Bewaar je je medicatie in een pillendoos, dan heb je het bijkomend voordeel dat de pillen beschermd worden. Dat is anders wanneer je de medicijnen bij elkaar in één potje hebt. Laat je het potje onverhoopt vallen, dan kunnen de pillen overal op de vloer terechtkomen. Je moet er niet aan denken dat een van je kinderen of huisdieren na het opruimen nog een verdwaald pilletje vinden en dat inslikken.

Verschillende modellen en formaten

Moet je iedere dag één of meer dosissen innemen? Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, wil je een pillendoos gebruiken die precies aangeeft op welke momenten jij je inname doet. Dat kan dagelijks één keer zijn, maar ook elke ochtend, middag en avond. Pillendozen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en formaten die aansluiten op het aantal dosissen dat je inneemt:

Naast het aantal dosissen dat je inneemt, kun je de pillendoos ook kopen op basis van extra functies. Denk hierbij aan de mogelijkheid de pillendoos te verbinden met een applicatie op je telefoon. Die kan je helpen herinneren dat het tijd is voor je inname. Ook kan de doos voorzien zijn van een ingebouwd alarmsysteem dat afgaat wanneer je onverhoopt bent vergeten je medicatie in te nemen. 

Andere hulpmiddelen bij het innemen van medicatie

Bij het innemen van je medicijnen kan de pillendoos je goed helpen structuur aan te brengen in je innames. Zo zie je concreet of je op een zeker moment geen dosis hebt overgeslagen. Daarnaast bestaan er andere hulpmiddelen die handig zijn bij het dagelijks medicatiegebruik. In de eerste plaats zijn er diverse applicaties gebouwd die je helpen herinneren op de juiste momenten je dosis in te nemen. Dit kan een applicatie zijn die verbonden is aan je pillendoos of een onafhankelijke applicatie waarbij je handmatig invoert op welke momenten je je medicatie moet innemen.

Een hulpmiddel dat je in ons aanbod kunt vinden, is de pillenvergruizer. Deze is geschikt voor mensen die moeite hebben met slikken of die medicijnen van groot formaat moeten innemen. De vergruizer vermaalt medicijnen tot fijn poeder wat je vervolgens gemakkelijk doorslikt. Je kunt de medicijn ook door je eten of drinken mengen en op die manier moeiteloos innemen. 

Een pillendoos bestellen bij Viper Medical 

Wil je structuur aanbrengen in je medicatiegebruik? De pillendoos helpt je daarbij. Je kunt precies bijhouden of je je pillen hebt ingenomen wat betekent dat je je er niet langer onzeker of onrustig over hoeft te voelen. Bepaal op basis van het aantal dosissen welke uitvoering je nodig hebt. Heb je vragen over de verschillende modellen in ons assortiment? Neem gerust contact met ons op zodat we je kunnen adviseren over de aankoop van een pillendoos die het best aansluit op jouw behoeften.