Medicijnen bewaren

Eenvoudig uw medicatie opbergen? Een pillendoos biedt hiervoor de uitkomt.

Een pillendoos, wat is dat?

Een pillendoos is een bewaarbox voor medicijnen. Er wordt onderscheid gemaakt in kleuren, dagen en soms zelfs ook dagdelen. Bij een aantal pillendozen zijn bepaalde componenten los te halen en zo gemakkelijk mee te nemen op reis of onderweg. Viper Medical heeft ook een elektronische pillendoos in het assortiment. Deze heeft een alarm en trilfunctie. Wanneer de medicatie na het afgaan van de signalen nog niet wordt ingenomen, dan geeft de doos opnieuw een signaal af. Naast deze functie beschikt het apparaat ook over een hartslagmeter. Hierdoor kan er medicatie worden ingenomen bij een te hoge of te lage bloeddruk.

Pillenvergruizer

Pillen worden vaak ingenomen samen met het voedsel. Hiervoor is een pillenvergruizer een oplossing. Met een pillenvergruizer worden de pillen binnen een handomdraai vermaalt tot een fijn formaat zodat het makkelijk kan worden ingenomen.

Behalve een pillendoos heeft Viper Medical ook een breed assortiment aan andere producten voor persoonlijke verzorging. Bekijk ook eens het rollator en bloeddrukmeter overzicht.