Bedhek

Als het lastig is om in en uit bed te komen is een bedhek is ideale oplossing. Een minder mobiel persoon kan eenvoudig uit bed vallen en dit heeft vaak ernstige en grote consequenties. Een bedhek kan hier eenvoudig hulp bieden! Dit relatief simpele hulpmiddel is erg effectief en zorgt voor veel veiligheid en mobiliteit bij ouderen en andere personen die slecht ter been zijn. Viper Medical biedt diverse varianten van het bedhek aan, zo is er voor iedereen een geschikt hulpmiddel.

Een bedhek als hulpmiddel

Een bedhek is altijd gemaakt van stevige en duurzame materialen. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker een hoge mate van veiligheid ervaart en dit is het primaire doel van een bedhek. Dit hulpmiddel kan eenvoudig onder het matras geschoven worden en hierdoor kan het bedhek vrijwel niet verschoven worden bij gebruik. Daarnaast zorgt de handgreep van een bedhek voor een stevige positie als men naast het bed staat en ook dit voorkomt de kans op een val.

Bij de aanschaf van een bedhek is het belangrijk om te bepalen wat voor soort bed je hebt. Zo zijn er bedhekken speciaal voor boxsprings en bedden zonder bedopbouw. Daarnaast is het ook relevant om rekening te houden met de dikte van het matras.

Verstelbaar bedhek

Een verstelbaar bedhek is gemakkelijk in lengte uit te schuiven en dit brengt enkele voordelen met zich mee. In het kader van extra veiligheid tijdens het slapen, is het voor sommige gebruikers prettig om te weten dat het bedhek langer is. Dit zorgt ervoor dat de valkans sterk afneemt en daarnaast is ook de handgreep een stuk langer. Als je kiest voor een verstelbaar bedhek, kies je voor extra zekerheid en veiligheid.

Een bedtouwladder

Een vergelijkbaar, en relatief goedkoper hulpmiddel, is een bedtouwladder. De bedtouwladder kun je eenvoudig bevestigen aan de onderkant van het bed en zorgt ervoor dat je eenvoudig jezelf omhoog kan tillen. De ergonomische handgrepen van een bedtouwladder maken dit ook nog eens aangenaam en het stevige nylon is in lengte verstelbaar. Het nadeel van een bedtouwladder is dat het geen bescherming biedt bij het in en uit stappen. Als je zoekt naar deze functies is een bedhek of bedsteun een betere optie.

Naast een bedhek of bedsteun heeft Viper Medical ook een assortiment andere hulpmiddelen die gebuikt worden om het leven makkelijker te maken. Bekijk ook eens het keuken hulpmiddel en rollator overzicht.