Insuline koeltas bij Viper Medical

Diabetes, beter bekend als suikerziekte, is een stofwisselingsziekte waarbij er te veel glucose in het bloed zit. Om dit te reguleren, kan het hormoon genaamd insuline gebruikt worden. Op deze manier wordt de hoeveelheid glucose in het bloed op het juiste niveau gehouden. Insuline wordt aangemaakt in de alvleesklier en als iemand diabetes heeft, wordt er simpelweg te weinig insuline aangemaakt door dit orgaan. Insuline dient ten aller tijde gekoeld te worden. Een insuline koeltas is hiervoor een oplossing. Een insuline koeltas zorgt ervoor dat er een of meerdere insulinepennen met navullingen altijd gekoeld vervoerd kunnen worden en op deze manier kan het veilig gebruikt worden.

Een insuline koeltas, wat is het?

Een insuline koeltas is een speciale tas die op een unieke manier ervoor zorgt dat insulinepennen gekoeld vervoerd kunnen worden. Een insuline koeltas is gevuld met kristallen die opzwellen tot een gel. Deze kristallen worden geactiveerd als het tasje wordt ondergedompeld in water. Het voordeel van een insuline koeltas is dat er geen koelkast of koelelement aan te pas komt. Een insuline koeltas biedt een effectieve en goedkope oplossing om jouw insuline veilig te vervoeren.

De voordelen van een insuline koeltas

Als je op reis bent, is het vaak lastig om de insuline op temperatuur te houden. Door temperatuurschommelingen verliest de insuline de werkzaamheid en dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Een insuline koeltas stelt de gebruiker in staat om op een effectieve, veilige en goedkope manier de insuline te vervoeren.

Het diabetes tasje, verkrijgbaar in diverse soorten

Een insuline koeltas, ook wel diabetes tasje genoemd, is verkrijgbaar in vele soorten en kleuren. Viper Medical biedt een compleet assortiment waarin je de keuze hebt tussen diverse formaten. Hierbij is het belangrijk om te bepalen hoeveel insulinepennen of navullingen je wilt vervoeren.

Behalve een insuline koeltas heeft Viper Medical ook een breed assortiment in andere producten die gebruikt kunnen worden door diabetespatiënten. Denk hierbij onder meer aan onze glucosemeters.

Insuline koeltas kopen?